Current Affairs 01st June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 01st June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which Indian banker has been honoured with the 2016 Green Economy Visionary award?
Answer ->> R Seetharaman

Question 2 ->> Who has been appointed as the new member of the Union Public Service Commission (UPSC)?
Answer ->> B S Bassi

Question 3 ->> Bedabahal power project is located in which state of India?
Answer ->> Odisha

Question 4 ->> The world’s longest and deepest rail tunnel has recently opened in which country?
Answer ->> Switzerland

Question 5 ->> The India-Morocco Chamber of Commerce and Industry (IMCCI) has been launched in which of the following cities?
Answer ->> Rabat

Question 6 ->> “Computex 2016”, the Asia’s largest technology trade show has started in which country?
Answer ->> Taiwan

Question 7 ->> “Ziyuan III 02” a new civilian high-resolution mapping satellite has been successfully launched by which country?
Answer ->> China

Question 8 ->> The Hindi Journalism Day is celebrated on which day in India?
Answer ->> May 30

Question 9 ->> India has recently signed agreement with which international organisation for ‘Efficient and Sustainable City Bus Service Project’?
Answer ->> World Bank (WB)

Question 10 ->> What is the India’s rank in the IMD’s world competitiveness rankings 2016?
Answer ->> 41st

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment