Current Affairs 06th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 06th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> India (भारत) and ______ have agreed to enhance the scale of military interaction (सैन्य बातचीत).
Answer ->> Singapore

Question 2 ->> Who won French Open women's doubles title (महिला युगल खिताब) 2016 (two thousand sixteen)?
Answer ->> Caroline Garcia and Kristina Mladenovic

Question 3 ->> Who won Women's French Open title (फ्रेंच ओपन खिताब) 2016 (two thousand sixteen)?
Answer ->> Garbine Muguruza

Question 4 ->> Which state Assembly (किस राज्य विधानसभा) has passed Ease of Doing Business Bill, 2016 (two thousand sixteen) to facilitate ease of doing business in the state (राज्य)?
Answer ->> Assam

Question 5 ->> Which country (कोन सा देश ) is hosting the Copa America cup 2016 (two thousand sixteen) ?
Answer ->> United States

Question 6 ->> Which Indian company (कौन सा भारतीय कंपनी) has signed an agreement with Qatar's Al Faisal Group (कतर के अल फैसल समूह) to build a five-star hotel near Taj Mahal in Agra?
Answer ->> Reliance Group

Question 7 ->> Name the Tamil actor-director (तमिल अभिनेता-निर्देशक), known for movies Anbe Sivam and Annanagar First street (अन्ना नगर प्रथम सड़क), who died recently (हाल ही में निधन हो गया)?
Answer ->> Balu Anand

Question 8 ->> How many agreement (कितने समझौते) signed between India and Qutar (भारत और कतर) recently?
Answer ->> 7

Question 9 ->> Which state (किस राज्य) ( has become first state to give transgender people social welfare benefits (ट्रांसजेंडर लोगों को सामाजिक कल्याण लाभ) - such as (जैसे कि) a pension, housing and food grains.
Answer ->> Odisha

Question 10 ->> The World Environment Day (विश्व पर्यावरण दिवस) is observed on?
Answer ->> 5 June

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment