Current Affairs 07th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 07th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> The Indian government (भारत सरकार) and the Asian Development Bank (एशियाई विकास बैंक) have signed an agreement for a $200 million loan to upgrade 176-km roads in which state?
Answer ->> Jharkhand

Question 2 ->> Who of the following won the 2016 (two thousand sixteen) French Open Men’s singles title (पुरुष एकल खिताब)?
Answer ->> Novak Djokovic

Question 3 ->> Who of the following was sworn-in as the Chief Minister (मुख्यमंत्री) of the Union Territory of Puducherry?
Answer ->> V Narayanasamy

Question 4 ->> Name the judo player (जूडो खिलाड़ी), who has qualified (योग्य) for the Rio Olympic Games in under 90kg weight category?
Answer ->> Avtar Singh

Question 5 ->> Who was the first Indian (पहला भारतीय) to win the Mr Universe title who died on 5-06-2016 in Kolkata at the age of 104 (one hundred four)?
Answer ->> Manohar Aich

Question 6 ->> Who was awarded the prestigious Olympic Order (प्रतिष्ठित ओलंपिक आदेश) by the International Olympic Committee (अंतरराष्ट्रीय ओलंपिक समिति)?
Answer ->> N Ramachandran

Question 7 ->> Union Minister (केंद्रीय मंत्री) for Road Transport (सड़क परिवहन), Surface and shipping Nitin Gadkari (Surface and shipping Nitin Gadkari) has launched Setu Bhartam project in which state?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 8 ->> India signed seven agreements in various fields including assistance in custom matters, skill development and recognition (कौशल विकास और मान्यता) of qualifications and health (योग्यता और स्वास्थ्य) with which country?
Answer ->> Qatar

Question 9 ->> What is the rank of India in GRD index on ease of doing business?
Answer ->> 2nd

Question 10 ->> Name of the Indian sand artist (भारतीय रेत कलाकार) who has won the gold medal (स्वर्ण पदक) in people's choice prize at world championship festival (विश्व चैम्पियनशिप त्योहार) of sand sculpting Russe, 2016?
Answer ->> Sudarsan Pattnaik

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment