Current Affairs 08th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 08th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the Managing Director (प्रबंध निदेशक) for Adobe South Asia?
Answer ->> Kulmeet Bawa

Question 2 ->> The government and Asian Development Bank (सरकार और एशियाई विकास बैंक) has signed a $120 million loan agreement to improve irrigation and water management infrastructure (जल प्रबंधन के बुनियादी ढांचे) in which state?
Answer ->> Odisha

Question 3 ->> Who was named as the ambassador (दूत) for Swachh Saathi programme?
Answer ->> Dia Mirza

Question 4 ->> Which state (किस राज्य) has launched Right to Public Grievance Redressal Act (लोक शिकायत निवारण अधिनियम)?
Answer ->> Bihar

Question 5 ->> Swachh Yug campaign (स्वच्छ युग अभियान) was launched by the Union Government (केंद्र सरकार) to make gram panchyats along this river open defecation free (शौच मुक्त)?
Answer ->> Ganga

Question 6 ->> Which company (कोन सी कंपनी) has retained top position (बरकरार रखा शीर्ष स्थान) in the Fortune 500 (five hundred) list for the fourth consecutive year?
Answer ->> Walmart

Question 7 ->> Which state Government (राज्य सरकार) has launched mobile app RajVayu for sharing information about air quality index?
Answer ->> Rajasthan

Question 8 ->> Haryana Chief Minister (हरियाणा के मुख्यमंत्री) Manohar Lal Khattar recently laid foundation stone for (जय जवान आवास योजना) in which of the following cities/towns?
Answer ->> Bahadurgarh

Question 9 ->> The Delhi Government (दिल्ली सरकार) recently announced (घोषणा की) implementation of its solar policy, which aims at installation of 1 GW solar power capacity (गीगावॉट सौर ऊर्जा क्षमता) by
Answer ->> 2020

Question 10 ->> Which state has become first state to launch green-concept based State Data Centre?
Answer ->> Himachal Pradesh

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment