Current Affairs 12th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 12th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Jathikummi, which criticized the prevailing caste system (जाति व्यवस्था प्रचलित), was written by?
Answer ->> Pandit Karuppan

Question 2 ->> ‘Vayalvaram Veedu’ is related (सम्बंधित) to
Answer ->> Narayana Guru

Question 3 ->> The date of Temple Entry Proclamation (मंदिर प्रवेश उद्घोषणा) in Travancore
Answer ->> 12 November 1936

Question 4 ->> The savarna jatha to support (समर्थन के लिए) the vaikkom satyagraha was organized (संगठित) by?
Answer ->> Mannath Padmanabhan

Question 5 ->> Vivekodayam was published (प्रकाशित) by
Answer ->> Kumaranashan

Question 6 ->> Which state (किस राज्य) is the largest producer of coconut in India (भारत में नारियल का सबसे बड़ा उत्पादक)?
Answer ->> Kerala

Question 7 ->> Who was the Governor of Kerala when it came under President Rule (राष्ट्रपति शासन लागू) for the first time?
Answer ->> Ajith Prasad

Question 8 ->> Who announced American Model constitution (अमेरिकी मॉडल संविधान) for Travancore?
Answer ->> C P Ramaswami Iyer

Question 9 ->> Who founded (स्थापित) the ‘Kollam Era’ (‘कोल्लम युग’) of Kerala?
Answer ->> Rejasekhara Varman

Questions 10 -> Which among the following is the major port in Kerala (केरल में प्रमुख बंदरगाह)?
Answer ->> Cochin

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment