Current Affairs 15th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 15th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> India and ____ have signed three bilateral agreements (तीन द्विपक्षीय समझौतों) to strengthen co-operation (सहयोग को मजबूत) in varied fields.
Answer ->> Ghana

Question 2 ->> Who won the 2016 (two thousand sixteen) Canada Grand Prix of Formula One title?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 3 ->> Who was appointed (नियुक्त किया गया) as the first woman chairperson (पहली महिला अध्यक्ष) of the North Cachar Hills Autonomous Council (NCHAC) in Assam?
Answer ->> Ranu Langthasa

Question 4 ->> Name of the former England Cricket captain (इंग्लैंड के पूर्व क्रिकेट कप्तान) who died recently?
Answer ->> Donald Carr

Question 5 ->> Which of the following services (निम्नलिखित सेवाओं) was not launched by Indian Railway Recently?
a)    Janani Sewa for mothers
b)    optional catering on a pilot basis
c)    special bed facility
d)    children’s menu on trains.
Answer ->> special bed facility

Question 6 ->> Name the bollywood actress (बॉलीवुड अभिनेत्री), who was nominated for 2016 (two thousand sixteen) Teen Choice Awards (किशोर च्वाइस पुरस्कार)?
Answer ->> Priyanka Chopra

Question 7 ->> Which state government (राज्य सरकार) has launched 'Child Labour Tracking System (CLTS)'?
Answer ->> Bihar

Question 8 ->> What was the theme of World Blood Donor day (विश्व रक्त दाता दिवस) observed on 14th June?
Answer ->> Blood connects us all

Question 9 ->> Microsoft Corporation recently announced (घोषणा की) that it is going to acquire which of the following professional websites?
a)    Makerbase
b)    Ibibo
c)    LinkedIn
Answer ->> LinkedIn

Question 10 ->> The Central Port Authorities (केंद्रीय बंदरगाह अधिकारियों) Act 2016 (two thousand sixteen) drafted by Ministry of Shipping will replace the Major Port Trust Act of the year?
Answer ->> 1963

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment