Current Affairs 27th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 27th June 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> PM Narendra Modi (प्रधानमंत्री नरेंद्र मोदी) inaugurated the execution works in twenty smart cities (बीस स्मार्ट शहर) from which city of India ?
Answer ->> Pune

Question 2 ->> Name the Indian social entrepreneur (भारतीय सामाजिक उद्यमी), who has been named among the ten ‘Two thousand sixteen Global Compact SDG Pioneers’, an initiative launched by UN (संयुक्त राष्ट्र द्वारा शुरू की)?
Answer ->> Zubaida Bai

Question 3 ->> The city where the first Annual Meeting (पहली वार्षिक बैठक) of the Board of Governors (शासक मंडल) of the Asian Infrastructure Investment Bank will be held is ?
Answer ->> Beijing

Question 4 ->> Dutee Chand, who recently qualified (हाल ही में योग्य) for two thousand sixteen Rio Olympics, is associated with which sports?
Answer ->> Sprint

Question 5 ->> International Olympic (अंतरराष्ट्रीय ओलंपिक) Day two thousand sixteen was celebrated on which date?
Answer ->> 23 June

Question 6 ->> India’s first sunken museum (भारत के पहले धँसा संग्रहालय) will be set up in which of the following cities?
Answer ->> New Delhi
a) Hyderabad
b) New Delhi
c) Itanagar
d) Guwahati

Question 7 ->> What is the women's helpline (महिलाओं की हेल्पलाइन) number launched by Governor of Nagaland (नागालैंड के राज्यपाल) P B Acharya?
Answer ->> 181

Question 8 ->> The Asian Development Bank (एशियाई विकास बैंक) has approved a five hundred million dollars loan to build a bridge across the Ganga River in which state?
Answer ->> Bihar

Question 9 ->> The Defence Acquisition Council (रक्षा खरीद परिषद) has approved the purchase of one hundred forty five Ultra-Light Howitzers (ULH) guns from the _____.
Answer ->> US

Question 10 ->> Name the state that approved five hundred twenty five crore rupees for the State Annual Action Plan (राज्य वार्षिक कार्य योजना) 2016-17 (SAAP) under the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT) Scheme?
Answer ->> Haryana

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment