Bank Interview Questions & Tips for PO, Clerk, & Specialist Officer (SO)

Bank Interview Questions & Tips:

Candidates, who are preparing for Bank Interview to get job in banking sector they can read this web page for their help because here we are
providing you Bank interview process and also some important common question related to Bank Interview Questions which will be very useful for your further bank interview. We are telling that ewbalerts team is main goal to bestow better guidance so that you can get success in your career.

In this article we are publishing all necessary info about Bank Interview Questions & Tips by which you can get qualify in the bank interview. From this page candidates can get complete info about the process of bank interview and some most important question.

Equally this article will beneficial for candidates who are preparing for interview of bank job such as probationary officer, Clerk and Specialist Officer also. Because in these post some type of question are common which are asked by the interview board.

Fresher candidates are weak always to crack bank interview in fist chance. So for them we are publishing some important interview question. This article will be much beneficial for the fresher applicants so you should visit this page carefully.

We will publish here all mostly asked common questions during interview of the bank along with this we also provide link which make your success in your trade.

Now we are publishing Bank Interview Questions. So please visit & then start preparation for Bank Interview through given below Questions.

Questions 1- First (01st) question arise by the board member after asking regarding Answer out yourself, Describe it what is  bank?
Answer - Your answer must be very straight forward and to the point, not much lengthy regarding the bank. Just simple say Bank is financial institution which accepts deposits from the person.

Questions 2- Next question can ask that tell regarding the Types of banks?
Answer - You just say only different category of bank like nationalized banks, Private Banks, Foreign banks, Regional rural banks, Co-operative banks not give any description without asking by the board. Whenever board member ask then only describes it.

Questions 3- What do you know regarding the nationalized bank?
Answer- You may give the answer of this question as like just say, Banks which are running under the supervision of government of India, are called nationalized banks. There are total 20 (Twenty) nationalized banks in our Country.

Questions – 4 What you know regarding the RBI when it comes in function?
Answer - RBI comes in function by the year of Nineteen thirty five, and the head office is in Mumbai. Present Governor of RBI “Raghu Ram Rajan”. RBI is the "bankers bank" because all banks will have a/c's with RBI.

Questions -5 How many Types of accounts in any banks?
Answer -There are several type of account just you give the name only,
1. Saving’s bank account
2.Current account
3.Fixed Deposit account
4.Recurring deposit

Questions 6- Tell regarding the account payee cheque? 
Answer- Account payee cheques are the cheque which may only withdraw by the concern person accounts.

Questions 7- What do yo know regarding the At Par cheque? 
Answer -The cheque which may be payable anywhere in India called AT Par cheque

Questions 8-What do you know regarding Internet banking? 
Answer - Banking process implement via internet is called Internet banking.

Questions 9- What is the full form of ATM? 
Answer - Automatic Teller Machine

Questions 10- What the full form of PLR and BPLR? 
Answer. PLR - Prime Lending Rate & BPLR - Basic Prime Lending Rate

Questions 11. What is the full form CRR and SLR?
Answer - CRR: Cash Reserve Ratio & SLR: Statutory Liquidity Ratio

Questions 12- What are the full form RTGS and NEFT?
Answer - RTGS: Real Time Gross Settlement & NEFT: National Electronic Fund Transfer.

Check ->> Latest Bank Jobs

These are the methods by which funds may be transferred from one bank to another bank.

We have Hope through this page you can well prepare for the banking sector job, for more info and other career notice, you can visit our portal regularly. 

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment