Current Affairs 05th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 05th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who became the first Indigenous woman (पहले स्वदेशी महिला) to be elected to the House of Representatives (लोकसभा) of Parliament of Australia (ऑस्ट्रेलिया की संसद)?
Answer ->> Linda Burney

Question 2 ->> What was the theme of the two thousand sixteen BRICS Youth (युवा) Summit that was held from first to three July two thousand sixteen in Guwahati, Assam?
Answer ->> Youth as bridge for Intra-BRICS Exchanges

Question 3 ->> Name the state (राज्य) that signed an MoU with China Fortune Land Development (भूमि विकास) (CFLD) Company to develop a new industrial township in the state at an expense of five billion dollar?
Answer ->> Haryana

Question 4 ->> Which country (देश) has hoisted the final piece on world's largest radio telescope (दुनिया की सबसे बड़ी रेडियो दूरबीन?
Answer ->> China

Question 5 ->> Name the Prime Minister of France (फ्रांस के प्रधानमंत्री) from nineteen eighty eight to nineteen ninety one who died recently?
Answer ->> Michel Rocard

Question 6 ->> Name the player who won (खिलाड़ी कौन जीता) the two thousand sixteen Austrian Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, Austria?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 7 ->> Who won the two thousand sixteen Canada Open Grand Prix Badminton Men’s Doubles title (पुरुष युगल खिताब)?
Answer ->> B Sai Praneeth

Question 8 ->> Who won the two thousand sixteen Canada Open Grand Prix Badminton Men’s Doubles title (पुरुष युगल खिताब)?
Answer ->> Manu Attri and B Sumeeth Reddy

Question 9 ->> Name the Indian (भारतीय) who has been posthumously conferred (मरणोपरांत सम्मानित) the Bharat Gaurav Award in London recently?
Answer ->> Neerja Bhanot

Question 10 ->> Name the director of the Vietnam War (वियतनाम युद्ध के निदेशक) classic The Deer Hunter (हिरण का शिकारी) who died recently at his Los Angeles home?
Answer ->> Michael Cimino

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment