Current Affairs 11th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 11th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who has won the Gourmand World (चटोरा विश्व) Cookbook Award (रसोई की किताब पुरस्कार) for two thousand fifteen -sixteen?
Answer ->> Nimi Sunilkumar

Question 2 ->> Name the player (खिलाड़ी) who has won (जीत लिया) the British Grand Prix at Silverstone?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 3 ->> The two thousand sixteen BRICS heads of drug control (औषध नियंत्रण) agencies working group meeting (समूह बैठक) has been hosted by which city of India?
Answer ->> New Delhi

Question 4 ->> President of which country has signed the “anti-terrorist” (आतंकवाद विरोधी) legislation adopted by the lower and upper houses (ऊपरी घरों) of parliament in June two thousand sixteen?
Answer ->> Russia

Question 5 ->> The tropical cyclone (उष्णकटिबंधीय चक्रवात) ‘Nepartak ‘ is approaching towards which of the following countries (निम्नलिखित देशों)?
a) Maldivies
b) Indonesia
c) Malaysia
d) Taiwan
Answer ->> Taiwan

Question 6 ->> Who is the newly appointed (नव नियुक्त) Union Minister of Ministry (मंत्रालय के केंद्रीय मंत्री) of Information and Broadcasting?
Answer ->> Venkaiah Naidu

Question 7 ->> Recently, a team of international astronomers (अंतरराष्ट्रीय खगोलविदों) for the first time have sighted a Jovian planet (उल्लासपूर्ण ग्रह) orbiting a triple star system. The planet has been named as
Answer ->> HD 131399Ab

Question 8 ->> Which State/UT Government approved the new Slum and Jhuggi-Jhopdi rehabilitation policy?
Answer ->> Delhi

Question 9 ->> The National Green Highways Mission (नेशनल ग्रीन राजमार्ग मिशन) has been launched from which city of India (भारत के शहर)?
Answer ->> New Delhi

Question 10 ->> Which country (देश) is organizing international industrial (अंतरराष्ट्रीय औद्योगिक) exhibition - INNOPROM two thousand sixteen?
Answer ->> Germany

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment