Current Affairs 12th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 12th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who was sworn (शपथ ली) in as the Governor of Arunachal Pradesh (अरुणाचल प्रदेश के राज्यपाल)?
Answer ->> Tathagata Roy

Question 2 ->> What was the theme of the two thousand sixteen World Population Day (विश्व जनसंख्या दिवस)?
Answer ->> Investing in teenage girls

Question 3 ->> Which country (देश) won the Euro UEFA two thousand sixteen football tournament?
Answer ->> Portugal

Question 4 ->> Whom of the following won the women’s (महिलाएं) doubles title (युगल खिताब) of two thousand sixteen Wimbledon?
a) Serena Williams and Venus Williams
b) Timea Babos and Yaroslava Shvedova
c) Sania MIrza and Martina Hingis
d) Caroline Garcia and Kristina Mladenovic
Answer ->> Serena Williams and Venus Williams

Question 5 ->> SIDBI has tied up with which Indian bank for World Bank (विश्व बैंक) energy efficiency initiative (ऊर्जा दक्षता पहल)?
Answer ->> Yes Bank

Question 6 ->> Name the player (खिलाड़ी) who won the men’s singles title (पुरुषों की एकल खिताब) of two thousand sixteen Wimbledon?
Answer ->> Andy Murray

Question 7 ->> Who of the following (निम्नलिखित) won the women’s singles title of two thousand sixteen Wimbledon?
a) Angelique Kerber
b) Venus Williams
c) Serena Williams
d) Yaroslava Shvedova
Answer ->> Serena Williams

Question 8 ->> Name the first professional (पहली पेशेवर) full-time football coach of India (भारत के कोच) who passed away recently?
Answer ->> Amal Dutta

Question 9 ->> The world’s first (दुनिया का पहला) digital incubator for student (छात्र) start-ups “SV.CO” will be launched in which state of India (भारत के राज्य)?
Answer ->> Kerala

Question 10 ->> Who recently was endorsed by Nepal’s Parliamentary Hearing Special (संसदीय सुनवाई स्पेशल) Committee as the Chief Justice (मुख्य न्यायाधीश) of the Supreme Court?
Answer ->> Sushila Karki

Check Also -> Government Jobs

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment