Current Affairs 20th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 20th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which of the following (निम्नलिखित) was developed by Indian Railways (भारतीय रेल) for enhancing the vision of Locomotive Pilots in inclement weather (खराब मौसम)?
a) SMRT Trains System
b) TBOGI system
c) TRI-NETRA system
d) Spot Your Train
Answer ->> TRI-NETRA system

Question 2 ->> Tata STRIVE, an initiative of Tata Community Initiatives (सामुदायिक पहल) Trust, has been launched its first Skill Development Centre (कौशल विकास केन्द्र) (TSSDC) centre in which city?
Answer ->> Hyderabad

Question 3 ->> Who was sworn in as the Australia’s prime minister (ऑस्ट्रेलिया के प्रधानमंत्री) in July two thousand sixteen?
Answer ->> Malcolm Turnbull

Question 4 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the World Bank's (विश्व बैंक के) new Chief Economist (नए मुख्य अर्थशास्त्री)?
Answer ->> Paul Romer

Question 5 ->> “The Great India Run” India’s first (भारत का पहला) multi-city marathon has started from which city of India (भारत के शहर)?
Answer ->> New Delhi

Question 6 ->> Which state (राज्य) won the champion trophy in All India Electricity Board (भारत विद्युत बोर्ड) Kabaddi tournament?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 7 ->> Name the Turkish musician (तुर्की संगीतकार) who was appointed as the UNESCO Artist for Peace (शांति के लिए कलाकार) by the Director-General (महानिदेशक) of UNESCO, Irina Bokova?
Answer ->> Kudsi Erguner

Question 8 ->> How much amount (रकम) has been released (रिहा) by Union Government (केंद्र सरकार) under MGNREGA for this year?
Answer ->> Rs 28,000 crore

Question 9 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the Chairman of Airports (हवाई अड्डों के अध्यक्ष) Authority of India (AAI) in July two thousand sixteen?
Answer ->> Guruprasad Mohapatra

Question 10 ->> Which Union Territory (केंद्र शासित प्रदेश) of India will form “Swach Bal Senas” to build it as a garbage-free (कचरा मुक्त) UT?
Answer ->> Puducherry

Check Also -> Government Jobs

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment