Current Affairs 23rd July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 23rd July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> What was the rank (श्रेणी ) of India in the recently (हाल ही में) released inaugural Sustainable Development Goal Index (SDG Index)?
Answer ->> 110

Question 2 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the chief executive officer(मुख्य कार्यकारी अधिकारी) of Unique Identification Authority of India (UIDAI)?
Answer ->> Ajay Bhushan Pandey

Question 3 ->> ‘Green PIN’ a new facility launched (शुभारंभ) by which of the following (निम्नलिखित) banks?
a) Corporation Bank
b) Vijaya Bank
c) PNB
d) HDFC Bank
Answer ->> Corporation Bank

Question 4 ->> Odisha govt. formed (गठन) a judicial panel for reforms (सुधारों) in Jagannath temple management which will be headed by
Answer ->> Justice (retd) Bimal Prasad Das

Question 5 ->> Who will head the committee (committee) constituted to prepare (तैयार करना) a draft plan on Ganga river?
Answer ->> Justice (retd) Girdhar Malviya

Question 6 ->> Which State (राज्य) Tourism secured (सुरक्षित) 2 Gold Awards at the prestigious Pacific Asia Travel Association (PATA) awards in recognition (मान्यता) of its trendsetting marketing initiatives?
Answer ->> Kerala

Question 7 ->> Which State (राज्य) government constituted (गठित) a State Technical Advisory Group on Immunisation (STAGI) on the lines of the National Technical Advisory Group on Immunisation (NTAGI)?
Answer ->> Kerala

Question 8 ->> “Which Indian Company got the highest (उच्चतम) ranking in the 2016 Fortune 500 list of the world's biggest (सबसे बड़ी) firms that was released on 21-07-2016?
Answer ->> Indian Oil Corporation

Question 9 ->> Name the Chairman and Chief Executive Officer (मुख्य कार्यकारी अधिकारी) of Fox News Channel who resigned recently (हाल ही में)?
Answer ->> Roger Ailes

Question 10 ->> Name the former French cyclist (साइकिल-सवार), who rode in eleven editions of the Tour de France, who died (मर गए) recently?
Answer ->> Dominique Arnaud

Check Also -> Government Jobs

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment