Current Affairs 25th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 25th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which State Government has launched (शुभारंभ) the first ever Water Metro project (जल मेट्रो परियोजना ) in the country?
Answer ->> Kerala

Question 2 ->> Which of the following (निम्नलिखित) has won (जीत लिया) the Hungarian Grand Prix?
a) Nico Rosberg
b) Lewis Hamilton
c) Daniel Ricciardo
d) Sebastian Vettel
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 3 ->> ‘Which of the following online marketplace has announced its partnership (साझेदारी ) with e-ticketing platform (मंच) Book My Show to book tickets for movies?
a) Flipkart
b) Snapdeal
c) Amazon
d) eBay
Answer ->> Snapdeal

Question 4 ->> Which of the following (निम्नलिखित) has honoured with Mahanayak award (पुरस्कार ) by West Bengal Govt.?
a) Bapi Lahiri
b) Sonu Nigam
c) A R Rahman
d) None of these
Answer ->> Bapi Lahiri

Question 5 ->> Name the eminent Journalist (प्रख्यात पत्रकार) and Doordarshan News Correspondent who passed away recently(हाल ही में)?
Answer ->> Sanjiv Thomas

Question 6 ->> Who has created history (इतिहास) by becoming 1st Indian Junior athlete to create a World Record in Junior athletics Championship?
Answer ->> Neeraj Chopra

Question 7 ->> Which State Government has launched a pilot project (प्रायोगिक परियोजना) of e-complaint system (प्रणाली) on an experimental basis (आधार)?
Answer ->> Maharashtra

Question 8 ->> The fourth edition (चौथा संस्करण ) of the Brahmaputra Valley Film Festival 2016 recently began (शुरू हुआ ) in which city?
Answer ->> Guwahati

Question 9 ->> Name the annual (वार्षिक) electronic music festival that recently (हाल ही में) commenced in Boom, Belgium?
Answer ->> Tomorrowland

Question 10 ->> The book (किताब) “Sleep Revolution” has been authored (लेखक) by whom?
Answer ->> Arianna Huffington

Check Also -> Government Jobs

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment