Current Affairs 26th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 26th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> What was the overall power deficit during (दौरान) April-June quarter this fiscal, according to (अनुसार) Central Electricity Authority?
Answer ->> 0.9

Question 2 ->> Which US party’s national committee chairperson has resigned (इस्तीफा दे दिया) in July 2016?
Answer ->> Democrat

Question 3 ->> ‘Swedish mobile telecoms gear maker (निर्माता) Ericsson parted ways with which senior executive (कार्यकारी) on 25-07-2016?
Answer ->> CEO

Question 4 ->> Who has been appointed (नियुक्त) COO of ITC Ltd w.e.f 25th July, 2016?
Answer ->> Sanjiv Puri

Question 5 ->> Big data analytics company Teradata has announced (घोषणा की) the acquisition of which firm on (पर)25th July, 2016?
Answer ->> Big Data Partnership

Question 6 ->> Taiwanese smart phone maker (निर्माता) HTC is partnering which computer major (प्रमुख) for launching Vive branded PCs??
Answer ->> HP

Question 7 ->> Which e-commerce startup has received (प्राप्त किया) funding from Infosys cofounder Nandan Nilenkani?
Answer ->> 10i

Question 8 ->> Which Indian football player (भारतीय फुटबॉल खिलाड़ी) died following a cardiac arrest on 24th July 2016?
a. Marto Gracias
b. Sunil Chettri
c. Baichung Bhutia
d. None of the above
Answer ->> Marto Gracias

Question 9 ->> President Mukherjee (राष्ट्रपति मुखर्जी) just completed his fourth term as president. Which other milestone was reached (पहुंच गए) for Rashtrapati Bhavan in July 2016?
Answer ->> Second phase of Rashtrapati Bhavan Museum inaugurated

Question 10 ->> Women can serve (सेवा) in which sections (वर्गों ) of the Territorial Army, according to the Centre?
a. Railway engineer regiment 
b. Honorary Commissions
c. Both of the above
d. Neither a nor b    
Answer ->> Both of the above

Check Also -> Government Jobs

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment