Current Affairs 27th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 27th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who has resigned (इस्तीफा दे दिया) from Ricoh as its Chairman and Director w.e.f 26-07-2016?
Answer ->> Tetsuya Takano

Question 2 ->> US space agency (अंतरिक्ष एजेंसी) NASA will launch (प्रक्षेपण) a spacecraft in September to a near earth asteroid. What is the name of that asteroid?
Answer ->> Bennu

Question 3 ->> Milky Way’s halo (प्रभामंडल) is spinning in the _______ direction and at comparable speed (तुलनीय गति) as the galaxy’s disk
Answer ->> Same  

Question 4 ->> Which human (मानव) rights activist who has been demanding the repeal (निरसन) of the ASFPA will withdraw (निकालना) from a fast and become a political leader w.e.f August 9?
Answer ->> Irom Sharmila

Question 5 ->> MS Swaminathan pitched for the preparation (तैयारी) and operation of which code of action for flood hit regions (क्षेत्रों)?
Answer ->> Flood Code

Question 6 ->> President of India (भारत के राष्ट्रपति) Shri Pranab Mukherjee has extended greetings to which people on the occasion (अवसर ) of their independence day (July 26, 2016)?
Answer ->> Maldives

Question 7 ->> Vice President (उपाध्यक्ष) Hamid Ansari condoled the death of which famous diplomat who headed the Indian delegation (शिष्ठ मंडल) in the CTBT negotiations?
Answer ->> Arundhati Ghose

Question 8 ->> PM Narendra Modi saluted every valiant soldier (हर बहादुर सैनिक) on Kargil Vijay Divas. When was it held (आयोजित)?
Answer ->> 26th July

Question 9 ->> Who has been appointed (नियुक्त) to the post of DG, National Museum, new Delhi?
Answer ->> Budha Rashmi Mani

Question 10 ->> This year’s (इस साल) East Bengal Bharat Gaurav award will be conferred (सम्मानित) on which legendary athlete?
Answer ->> Milkha Singh

Check Also -> Government Jobs

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment