Current Affairs 28th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 28th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> The ECI has launched (शुभारंभ) NERPAP. What does An in NERPAP stands for?
Answer ->> Authentication

Question 2 ->> As per the motor vehicles (मोटर वाहन) amendment bill, e-rickshaw and e-carts are battery powered vehicles with (साथ) power up to?
Answer ->> 4000 Watts

Question 3 ->> As per the mines (खानों) and minerals (development and regulation) amendment (संशोधन) bill, two thousand fifteen the penalty for illegal mining is —- per hectare?
Answer ->> 5 Lakh Rupees  

Question 4 ->> Greece & Turkey are working to resolve (संकल्प) their dispute over which sea?
Answer ->> Aegean Sea

Question 5 ->> How many keys on a standard piano?
Answer ->> 88

Question 6 ->> Which language is the mother tongue (मातृभाषा) of the largest number of EU citizens (नागरिकों)?
Answer ->> German

Question 7 ->> Where were the 2008 olympics held (आयोजित)?
Answer ->> Beijing

Question 8 ->> Who recently (हाल ही में) accused Queenslanders of being bad winners (विजेताओं)?
Answer ->> Paul Gallen

Question 9 ->> Who will be Australia’s flag bearer (ध्वज वाहक) at the rio Olympic?
Answer ->> Anna Meares

Question 10 ->> Who wins two thousand sixteen (2016) Scholastic Asian Book Award?
Answer ->> Aditi Krishnakumar

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment