Current Affairs 29th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 29th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> What was the theme of World Hepatitis Day observed (देखे गए) on 28-07-2016?
Answer ->> Elimination

Question 2 ->> Who of the following (निम्नलिखित) will be commissioned into the Territorial Army (TA) as a regular (नियमित) officer on 29-07-2016?
a) Suresh Prabhu
b) Milkha Singh
c) Anurag Thakur
d) Narendra Modi
Answer ->> Anurag Thakur

Question 3 ->> Who of the following (निम्नलिखित) will be honored (सम्मानित) with the Bharat Gaurav award on the East Bengal Foundation Day, 1st of August?
a) Sachin Tendulkar
b) Milkha Singh
c) M S Dhoni
d) Virat Kohli
Answer ->> Milkha Singh
Question 4 ->> The International Olympic Committee (अंतरराष्ट्रीय ओलंपिक समिति) (IOC) will launch (प्रक्षेपण) the Olympic Channel on?
Answer ->> 21st August 2016

Question 5 ->> The World Hepatitis Summit will be held (आयोजित) from 29th March to 31st March 2017 at
Answer ->> Sao Paulo

Question 6 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the European Union’s Chief Negotiator with (with) the United Kingdom over leaving the European Union?
Answer ->> Michel Barnier

Question 7 ->> Lok Sabha passed the Benami Transactions (Prohibition) Amendment Bill, 2016 that seeks to amend (संशोधन) the Benami Transactions Act of the year?
Answer ->> 1988

Question 8 ->> Name the country with which India has signed (पर हस्ताक्षर किए) a 1 billion dollar deal (सौदा) for procuring four Poseidon-8I aircraft?
Answer ->> USA

Question 9 ->> The Child Labour (Prohibition and Regulation) Amendment Bill, 2016 that was passed in Parliament seeks (संसद का प्रयास) to amend (संशोधन) the Child Labour (Prohibition & Regulation) (CLPR) Act of the year?
Answer ->> 1986

Question 10 ->> Name the agricultural scientist (कृषि वैज्ञानिक नाम) fondly referred to as the Father of Hybrid Sorghum who died (मर गए) in July 2016?
Answer ->> Neelamraju Ganga Prasada Rao

Check Also -> Government Jobs

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment