Current Affairs 30th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 30th July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> 3rd India Education Fair (भारत शिक्षा मेला) has begun (शुरू कर दिया) in which city?
Answer ->> Dhaka

Question 2 ->> Which of the following (निम्नलिखित) has installed (स्थापित) 600 ATMs with cash recycling abilities for country's largest lender (देश के सबसे बड़े बैंक) State Bank of India across the country?
a) Casio
b) Cisco
c) Soft Bank
d) OKI
Answer ->> OKI

Question 3 ->> Who was sworn (शपथ ली) in as the 39th Chief Justice of Patna High Court?
Answer ->> Justice Iqbal Ahmed Ansari

Question 4 ->> Name the country (देश का नाम) to who’s visiting Home Minister was assured (आश्वासन) for India’s full support in their fight against terrorism (आतंक) by Prime Minister Narendra Modi?
Answer ->> Bangladesh

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> The World Health Organization (विश्व स्वास्थ्य संगठन) has recently declared Brazil free from which of the following diseases (रोगों)?
a) Roseola
b) Measles
c) Rubella
d) None of the above
Answer ->> Measles

Question 6 ->> International Tiger Day (अंतर्राष्ट्रीय टाइगर दिवस) was observed on?
Answer ->> 29th July

Question 7 ->> Name the state that via (के जरिए) an affidavit in the High Court during a course (एक कोर्स के दौरान) of hearing said that it is going to introduce (परिचय कराना) a chapter in school syllabus against witchcraft killings?
Answer ->> Jharkhand

Question 8 ->> How much insurance cover has been offered (प्रस्तुत किया) by the Indian Railways for passengers (यात्रियों)?
Answer ->> Rs.10 lakh

Question 9 ->> The District Development Coordination and Monitoring Committee (DDCMC) whose formation was announced (घोषणा की) by (द्वारा) Union Government will be known as
Answer ->> Disha

Question 10 ->> Who will be bestowed with (साथ) the 2016 Tilak Sanman Puraskar?
Answer ->> Sharad Pawar

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment