Current Affairs 02nd August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 02nd August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which state government (राज्य सरकार) has signed a Memorandum of Understanding (समझौता ज्ञापन) with Japan to develop a food value (खाद्य मूल्य) chain in the state?
Answer ->> Andhra Pradesh

Question 2 ->> Name the train (रेल गाडी) that was train that was flagged (चिह्नित) off by Railway Minister (रेल मंत्री) Suresh Prabhu between Agartala and Delhi (अगरतला और दिल्ली)?
Answer ->> Tripura Sundari Express

Question 3 ->> Who won the two thousand sixteen German Grand Prix title of Formula One (फॉर्मूला वन का खिताब)?
Answer ->> Lewis Hamilton

Question 4 ->> Name the state (राज्य) that unanimously (सर्वसम्मति से) passed a resolution to rename its High Court after the state (राज्य के बाद हाई कोर्ट)?
Answer ->> Tamil Nadu

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Name the country (देश) which is going to host the two thousand sixteen Kabaddi World Cup (कबड्डी विश्व कप)?
Answer ->> India

Question 6 ->> Who won (जीत लिया) the fourth edition of STAR Sports-ProKabaddi League?
Answer ->> Patna Pirates

Question 7 ->> Centre government (केंद्र सरकार) has decided to organise a Make in India conference at which of the following cities (निम्नलिखित शहरों) in December two thousand sixteen?
a) Patna, Bihar
b) Kolkata, West Bengal
c) Shimla, Himachal Pradesh
d) Bhubaneswar, Odisha
Answer ->> Bhubaneswar, Odisha

Question 8 ->> The book (किताब) “Hashimpura 22 May: The forgotten story (भूल गए कहानी) of one of India’s biggest custodial killings” has been authored by whom (किसके द्वारा लिखी)?
Answer ->> Vibhuti Narain Rai

Question 9 ->> Who has been elected (निर्वाचित) as the first woman governor (पहली महिला राज्यपाल) of Tokyo?
Answer ->> Yuriko Koike

Question 10 ->> Which book (किताब) was authored by Ravi Velloor that chronicles (इतिहास) India's journey (भारत की यात्रा) in the decade before Prime Minister Narendra Modi's rise (प्रधानमंत्री नरेंद्र मोदी की वृद्धि)?
Answer ->> India Rising: Fresh Hope, New Fears

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment