Current Affairs 05th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 05th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Name the six-year-old boy (छह वर्षीय लड़का) who has set the world record (विश्व रिकॉर्ड बनाया) for covering longest distance by limbo skating under cars?
Answer ->> Om Swaroop Gowda

Question 2 ->> Who will be awarded with the twenty three Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award (राष्ट्रीय सद्भावना पुरस्कार)?
Answer ->> Shubha Mudgal

Question 3 ->> Name the web portal launched (शुभारंभ) by Reserve Bank of India (भारतीय रिजर्व बैंक) Governor Raghuram Rajan to curb illegal collection of deposits?
Answer ->>

Read Also ->> Aadhar Card Apply Online

Question 4 ->> How many new games are added in Olympic Games Tokyo two thousand twenty by International Olympic Committee (अंतरराष्ट्रीय ओलंपिक समिति)?
Answer ->> 5

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Which state government (राज्य सरकार) has launched (शुभारंभ) citizen governance mobile App “HIM TCP”?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 6 ->> Who resigned (इस्तीफा दे दिया) as Managing Director (प्रबंध निदेशक) of JM Financial Ltd in August two thousand sixteen?
Answer ->> Nimesh Kampani

Question 7 ->> The book (किताब) “Grassroots Innovation” has been authored (लेखक) by whom?
Answer ->> Anil K. Gupta

Question 8 ->> Name the state (राज्य) whose High court quashed the state government's (राज्य सरकार के) notification granting 10 percent reservation (प्रतिशत आरक्षण) for the economically backward classes (EBCs)?
Answer ->> Gujarat

Question 9 ->> Which facility (सुविधा) was launched by Union Government (केंद्र सरकार) in August two thousand sixteen that allows people to sign documents digitally from remote places (सुदूर स्थान)?
Answer ->> eSignDesk

Question 10 ->> Indian Railways (भारतीय रेल) has recently tied up with which mobile wallet company to ensure food delivery (भोजन पहुचना) in train coaches with e-cash payments (भुगतान)?
Answer ->> MobiKwik

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment