Current Affairs 06th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 06th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who has been named the new Chief Minister of Gujarat (गुजरात के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Vijay Rupani

Question 2 ->> Who of the following (निम्नलिखित) elected as the first Indian woman (पहली भारतीय महिला) member of International Olympic Committee (अंतरराष्ट्रीय ओलंपिक समिति)?
a) Priyanka Chopra
b) Nita Ambani
c) Mandira Bedi
d) chanda kochhar
Answer ->> Nita Ambani

Question 3 ->> First technology (पहली तकनीक) meet under the Hydrocarbon Vision two thousand thirty) for Northeast India (पूर्वोत्तर भारत) has begun in which city?
Answer ->> Guwahati

Read Also ->> Delhi Ration Card Status

Question 4 ->> Which state (राज्य) has dedicated hundred multi-purpose shelter houses to the people of state for use during floods and cyclones (चक्रवात) with an aim to ensure zero casualty during calamities (आपदाओं के दौरान)?
Answer ->> Odisha

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Who has stepped down from the private sector (निजी क्षेत्र) lender IDFC Bank’s board (बैंक के बोर्ड)?
Answer ->> Vinod Rai

Question 6 ->> Which of the following (निम्नलिखित) banks has launched “group credit life insurance scheme” of  Life Insurance Corporation of India (भारतीय जीवन बीमा निगम) in Mangaluru?
a) Axis Bank
b) ICICI Bank
c) Corporation Bank
d) Canara Bank
Answer ->> Corporation Bank

Question 7 ->> Name the Assamese litterateur (असमिया साहित्यकार) who has passed away due to old age problems (बुढ़ापे की समस्याओं)?
Answer ->> Mahim Bora

Question 8 ->> The Reserve Bank of India (भारतीय रिजर्व बैंक) in August two thousand sixteen constituted which committee to look at various facets of household finance in India (भारत में घरेलू वित्त)?
Answer ->> Tarun Ramadorai Committee

Question 9 ->> Name the Srilankan bowler (श्रीलंकाई गेंदबाज) who claimed his maiden test hat-trick against Australia (ऑस्ट्रेलिया के खिलाफ चाल)?
Answer ->> Rangana Herath

Question 10 ->> Which country (देश) has shown its intention to revive Comprehensive Economic Cooperation and Partnership Agreement (व्यापक आर्थिक सहयोग और भागीदारी समझौते) with India recently?
Answer ->> Mauritius

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment