Current Affairs 08th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 08th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Union Urban Development Minister Venkaiah Naidu has launched (शुभारंभ) Swachh Survekshan-two thousand seventeen for _____ in the country (देश) with an idea to make competitive (प्रतिस्पर्धी बनाने) environment make the cities (शहरों) clean in New Delhi (नई दिल्ली).
Answer ->> 500 cities

Question 2 ->> Who of the following (निम्नलिखित) was sworn-in as the deputy Chief Minister of Gujarat (गुजरात के उप मुख्यमंत्री)?
a) Vijay Rupani
b) Saurabh Patel
c) Nitin Patel
d) Ganpat Vasava
Answer ->> Nitin Patel

Question 3 ->> The government of India (भारत सरकार) set the target (लक्ष्य) to implement Goods & Services Tax (GST) from ____.
Answer ->> April, 2017


Question 4 ->> A nine-member Kathakali (नौ सदस्यीय कथकली) dance troupe has performed first time (पहली बार प्रदर्शन किया) in which african country?
Answer ->> Egypt

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Which state government  (राज्य सरकार) has signed MoU with Indian Space Research Organisation (भारतीय अंतरिक्ष अनुसंधान संगठन) for water resources info system?
Answer ->> Telangana

Question 6 ->> Recently (हाल ही में), Mahim Bora passed away. He was renowned (प्रसिद्ध) ____.
Answer ->> Writer

Question 7 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the Chief Executive Officer (मुख्य कार्यकारी अधिकारी) of the CSS Corp in August two thousand sixteen?
Answer ->> Manish Tandon

Question 8 ->> Which App was launched (शुभारंभ) by Union Government (केंद्र सरकार) in August two thousand sixteen to enable citizens’ associate more & more with Swachh Bharat Mission in urban areas (शहरी क्षेत्र)?
Answer ->> Swachhata App

Question 9 ->> IBM in partnership with _____ has launched (शुभारंभ) a new global development hub (वैश्विक विकास केंद्र) to help the clients in India complete digital mobility process platform aat Manyata Tech Park, Bengaluru.
Answer ->> Apple

Question 10 ->> Name the country (देश) that has banned Pokemon Go app because of unspecified security concerns (अनिर्दिष्ट सुरक्षा चिंताओं)?
Answer ->> Iran

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment