Current Affairs 10th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 10th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> To mark the seventy five anniversary of Quit India Movement (भारत छोड़ो आंदोलन), which of the following states (निम्नलिखित राज्यों) launched Quit India two from Swaraaj to Suraaj initiative?
a) Bihar
b) Punjab
c) Maharashtra
d) Gujarat
Answer ->> Maharashtra

Question 2 ->> Name the former Chief Minister of Arunachal Pradesh (अरुणाचल प्रदेश के मुख्यमंत्री) who was found dead (मृत पाया गया) in his residence in Itanagar?
Answer ->> Kalikho Pul

Question 3 ->> Name the Manipur’s ‘Iron Lady (मणिपुर की 'आयरन लेडी)’ who ended her sixteen – year long fast?
Answer ->> Irom Chanu Sharmila

Question 4 ->> Which of the following (निम्नलिखित) job portal was aquired by Amsterdam-based human resource consulting (मानव संसाधन परामर्श) firm Randstad Holdings?
c) Monstor
d) TimesJobs
Answer ->> Monstor

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Name the bank that appointed (नियुक्त) former Reserve Bank of India (भारतीय रिजर्व बैंक) deputy governor Anand Sinha to its board?
Answer ->> IDFC Bank

Question 6 ->> Name the athlete who became the only American (केवल अमेरिकी) ever to compete in the Olympics wearing a hijab (ओलंपिक के हिजाब पहनने)?
Answer ->> Ibtihaj Muhammad

Question 7 ->> Name the American swimmer (अमेरिकी तैराक) who set a new world record to win gold in the women's (महिलाएं) four hundred metres freestyle at the Rio Olympics?
Answer ->> Katie Ledecky

Question 8 ->> Which country (देश) won the gold (सोना) in first-ever Olympic (पहली बार ओलंपिक) Women's Rugby Sevens Championship in Rio de Janeiro?
Answer ->> Australia

Question 9 ->> Name the renowned Yoga Guru (सिद्ध योग गुरु) who founded the Krishnamacharya Yoga Mandiram. He passed away (गुजर गए) in August two thousand sixteen?
Answer ->> TKV Desikachar

Question 10 ->> Name the state (राज्य) that has accorded in-principle approval to implementation (कार्यान्वयन) of Kalinga Siksha Sathi Yojna?
Answer ->> Odisha

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment