Current Affairs 11th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 11th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Prime Minister Narendra Modi (प्रधानमंत्री नरेंद्र मोदी) recently launched "70 Saal Azaadi Yaad Karo Kurbani" programme at which of the following places (निम्नलिखित स्थानों)?
a) Allahabad, UP
b) Surat, Gujarat
c) Alirajpur, Madhya Pradesh 
d) Hajipur, Bihar
Answer ->> Alirajpur, Madhya Pradesh

Question 2 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the Managing Director (प्रबंध निदेशक) of State Bank of India (भारतीय स्टेट बैंक)?
Answer ->> Dinesh Kumar Khara

Question 3 ->> The first unit (पहली इकाई) of Kudankulam Nuclear Power Plant (परमाणु ऊर्जा प्लांट) has been built with the help of which country?
Answer ->> Russia

Question 4 ->> The government (सरकार) has decided to set up a committee to review e-commerce rules in the country (देश) and the committee (समिति) will be headed by NITI Aayog CEO _____.
Answer ->> Amitabh Kant

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> The Ministry of Women and Child Development (महिला एवं बाल विकास मंत्रालय) has launched a social media campaign to mark the Daughters Day to be celebrated (मशहूर) on which date?
Answer ->> 11th August

Question 6 ->> Name the veteran film producer (दिग्गज फिल्म निर्माता), script, lyricist and screenplay writer of Tamil cinema who has passed away following a brief illness (एक संक्षिप्त बीमारी के बाद)?
a) SP. Balasubramaniam
b) TM. Sounderarajan
c) Jyothilakshmi
d) Panchu Arunachalam
Answer ->> Panchu Arunachalam

Question 7 ->> Name the country (देश) that launched a new high-resolution Synthetic Aperture Radar (SAR) imaging satellite Gaofen-3 from the Taiyuan Satellite Launch Centre (उपग्रह प्रक्षेपण केंद्र)?
Answer ->> China

Question 8 ->> National Highways Authority of India (भारतीय राष्ट्रीय राजमार्ग प्राधिकरण) has signed Memorandum of Understanding (समझौता ज्ञापन) with _____ for the research project on Laboratory and Field investigations on Paneled Cement Concrete Pavements for Highways (राजमार्ग).
Answer ->> IIT-Kharagpur

Question 9 ->> Name the swimmer (तैराक) who recently won his 21st Olympic gold Medal (ओलंपिक स्वर्ण पदक) at the two thousand sixteen Summer Olympics (ग्रीष्मकालीन ओलंपिक) in Rio de Janeiro?
Answer ->> Michael Phelps

Question 10 ->> Who of the following (निम्नलिखित) became the first Brazilian to win a Gold medal (स्वर्ण पदक) at two thousand sixteen Rio Olympics?
a) Erika Miranda
b) Mayra Aguiar
c) Judoka Silva
d) Mariana Silva
Answer ->> Judoka Silva

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment