Current Affairs 12th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 12th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Name the tech tycoon who has topped (सबसे ऊपर) the 'hundred Richest Tech Billionaires in the World (विश्व) two thousand sixteen'?
Answer ->> Bill Gates

Question 2 ->> Central Board of Direct Taxes (केन्द्रीय प्रत्यक्ष कर बोर्ड) has constituted a nine members committee to "review" the existing media policy (मौजूदा मीडिया नीति) which will be headed by?
Answer ->> Gopal Mukherjee

Question 3 ->> The government (सरकार) has approved the amendments made to the Maternity Benefits (मातृत्व लाभ) Act which aims to raise maternity (मातृत्व जुटाने) leave for women (महिलाओं) from 12 weeks to?
Answer ->> 26 weeks


Question 4 ->> Finance Minister (वित्त मंत्री) Arun Jaitley launched a data bank Portal of micro, small and medium enterprises (छोटे और मध्यम उद्यम), MSME in which city?
Answer ->> Amitabh Kant

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Which of the following (निम्नलिखित) is the most expensive (महंगा) city in India based on Trip Advisor (सलाहकार)’s report?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Bangalore
d) Pune
Answer ->> Mumbai

Question 6 ->> Which of the following (निम्नलिखित) is the most expensive (महंगा) city in the world based (दुनिया आधारित) on TripAdvisor’s report?
a) Capetown
b) Kuala Lumpur
c) Tokyo
d) New York
Answer ->> New York

Question 7 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the Director (निदेशक) of Bharat Heavy Electricals limited (BHEL)?
Answer ->> Akhil Joshi

Question 8 ->> Name the legendary Carnatic vocalist (दिग्गज कर्नाटक गायक) who will be honoured at the United Nations on India’s (संयुक्त राष्ट्र में भारत के) 70th Independence Day by A.R. Rahman?
Answer ->> M. S. Subbulakshmi

Question 9 ->> Name the chief executive, and founder (मुख्य कार्यकारी अधिकारी और संस्थापक) of Alphabet Inc's , venture capital arm of Google Ventures, who is leaving the company (कंपनी छोड़ने)?
Answer ->> Bill Maris

Question 10 ->> Name the Indian organization (भारतीय संगठन), which has inked a pact with US Energy Information Administration (ऊर्जा सूचना प्रशासन) in August two thousand sixteen to set up web portal on energy data?
Answer ->> NITI Aayog

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment