Current Affairs 13th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 13th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which of the following state (निम्नलिखित राज्य) became the first to ratify the Goods and Services (वस्तुओं और सेवाओं) Tax Constitutional Amendment Bill?
a) Uttarakhand
b) West Bengal 
c) Kerala
d) Assam
Answer ->> Assam

Question 2 ->> A first-of-its-kind touch and feel garden for the visually (नेत्रहीन) impaired people in the country (देश) was inaugurated in which state (राज्य)?
Answer ->> Kerala

Question 3 ->> Name the two states (दो राज्यों) for which the Ministry of Housing and Urban Poverty Alleviation (आवास और शहरी गरीबी उपशमन मंत्रालय) approved construction of over 37013 houses for the urban poor (शहरी गरीबों)?
Answer ->> Karnataka and Haryana

Question 4 ->> Flipkart’s mobile site is now available on which of the following bank's (निम्नलिखित बैंक के) mobile banking app to gives the customer a secure (ग्राहक एक सुरक्षित) in-app shopping environment?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Kotak Mahindra Bank
d) Axis bank
Answer ->> Kotak Mahindra Bank

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Who is appointed (नियुक्त) as the Managing Director (प्रबंध निदेशक) of Microsoft India Research Lab located in Bengaluru (बेंगलुरु में स्थित)?
Answer ->> Sriram Rajamani

Question 6 ->> 12-day long Krishna Pushkar festival began (त्योहार शुरू किया) in Telangana and Andhra Pradesh . The festival comes (त्योहार आता है) once in every ____?
Answer ->> 12 years

Question 7 ->> Hindustan Copper Limited (HCL) has inaugurated (का उद्घाटन किया) the country's first facility (देश की पहली सुविधा) to produce nickel in which state (किस राज्य)?
Answer ->> Jharkhand

Question 8 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the next High Commissioner of India (भारत के उच्चायुक्त) to the West Africa’s Republic of Ghana (पश्चिम अफ्रीकी गणराज्य)?
Answer ->> Birender Singh Yadav

Question 9 ->> National Bank for Agriculture and Rural Development (कृषि और ग्रामीण विकास के लिए राष्ट्रीय बैंक) has sanctioned Rs 26.06 crore to which state government (राज्य सरकार)?
Answer ->> Punjab

Question 10 ->> Name the swimmer who became the first swimmer (पहली तैराक) to win four consecutive gold medals (स्वर्ण पदक) in same event?
Answer ->> Michael Phelps

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment