Current Affairs 14th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 14th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which of the following State (निम्नलिखित राज्य) Government approved thirty three percent reservation (प्रतिशत आरक्षण) to women in urban local bodies (शहरी स्थानीय निकायों)?
a) Nagaland
b) West Bengal
c) Assam 
d) Manipur
Answer ->> Assam

Question 2 ->> Sri Lanka and _____ have finally signed (अंत में हस्ताक्षर किए) a tripartite agreement to proceed with the construction of a Financial (वित्तीय) City Center in capital Colombo (राजधानी).
Answer ->> Kerala

Question 3 ->> According to the minister of State for Finance (वित्त राज्य मंत्री), Santosh Gangwa, the Non-Performing Assets (गैर-निष्पादित परिसंपत्तियों) of commercial banks has increased by around ____ percent in the last one year.
Answer ->> Karnataka and Haryana

Question 4 ->> The Independence Day Film Festival (स्वतंत्रता दिवस फिल्म महोत्सव) has been launched by which union ministry (मंत्रालय) in New Delhi?
Answer ->> Kotak Mahindra Bank

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Which State Government has decided to make Aadhar Card mandatory for procurement of paddy from farmers?
Answer ->> Sriram Rajamani

Question 6 ->> Which indian bank has signed a memorandum (ज्ञापन) of understanding (समझ)        with Korea Development Bank (कोरिया विकास बैंक) to enhance business synergies?
Answer ->> 12 years

Question 7 ->> To which country Russia delivered (देश रूस को जन्म दिया) S-400 Triumph missile systems (मिसाइल प्रणालियों)?
Answer ->> Jharkhand

Question 8 ->> The first Indian (पहले भारतीय) TV channel on skill development (कौशल विकास) has been launched in which city?
Answer ->> Birender Singh Yadav

Question 9 ->> These two South American countries (दो दक्षिण अमेरिकी देशों) agreed to reopen pedestrian border (पैदल यात्री सीमा) that was closed in two thousand fifteen to curb smuggling?
Answer ->> Punjab

Question 10 ->> Project (परियोजना) Ananya has been launched (शुभारंभ) by which of the following Indian banks (भारतीय बैंकों)?
a) State Bank of India
b) Syndicate bank
c) Punjab National Bank
d) Dena Bank
Answer ->> Michael Phelps

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment