Current Affairs 15th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 15th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who was appointed as the new Chief (नए मुख्यमंत्री) Justice of the Bombay high court (बंबई उच्च न्यायालय के न्यायमूर्ति)?
Answer ->> Assam

Question 2 ->> Which state govt. has signed a Memorandum of Understanding (समझौता ज्ञापन) with India Trade And Exhibition Centre (भारत व्यापार और प्रदर्शनी केंद्र), Dubai for the promotion of skill development (कौशल विकास), investment and tourism sectors?
Answer ->> Kerala

Question 3 ->> In which city of Andhra Pradesh (आंध्र प्रदेश), the Nasscom launched operations of Startup Warehouse (गोदाम) under its 10000 startup initiative by two thousand twenty?
Answer ->> Karnataka and Haryana

Question 4 ->> Times Internet joined hands with which Bank to launch (बैंक शुरू करने के लिए) co-branded card, Times Points Debit Card?
Answer ->> Kotak Mahindra Bank

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> As per the CSO data, the Consumer Price Inflation (पभोक्ता मूल्य मुद्रास्फीति) for July two thousand sixteen rose to
Answer ->> Sriram Rajamani

Question 6 ->> Who won (जीत लिया) the best actor award (सर्वश्रेष्ठ अभिनेता का पुरस्कार) at Indian Film Festival (भारतीय फिल्म महोत्सव) of Melbourne two thousand sixteen?
Answer ->> 12 years

Question 7 ->> Which state government (राज्य सरकार) has recently launched (शुभारंभ) Rhino horn verification process (राइनो सींग सत्यापन प्रक्रिया)?
Answer ->> Jharkhand

Question 8 ->> Name the player (खिलाड़ी) who has announced that he will play for his country (देश), reversing his decision in June to retire from international soccer (अंतरराष्ट्रीय फुटबॉल)?
Answer ->> Birender Singh Yadav

Question 9 ->> South Indian Bank and _____, announced (घोषणा की) the launch of co-branded credit cards for the customers (ग्राहकों) of South Indian Bank.
Answer ->> Punjab

Question 10 ->> Antrix Corporation Limited that was in news (समाचार) is related (सम्बंधित) to which of the following organizations (निम्नलिखित संगठनों)?
a) Bhabha Atomic Research Centre
b) Indian Space Research Organisation
c) Medical Council of India
d) Defence Research Development Organisation
Answer ->> Michael Phelps

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment