Current Affairs 16th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 16th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> In which state Union Minister (राज्य केंद्रीय मंत्री) launches clean cooking (स्वच्छ खाना पकाने) fuel scheme for BPL women?
Answer ->> West Bengal

Question 2 ->> Who launched (शुभारंभ) the Pradhan Mantri UjjwalaYojana (प्रधानमंत्री उज्ज्वला योजना)?
Answer ->> Prime Minister

Question 3 ->> How many medals (कई पदक) was bagged by Indian Institute of Science (भारतीय विज्ञान संस्थान)?
Answer ->> Five


Question 4 ->> South Indian Bank, ____ Card launched (शुभारंभ) co-branded credit card (क्रेडिट कार्ड)?
Answer ->> SBI

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Which USSD code has launched (शुभारंभ) by the UBI for basic banking needs (बुनियादी बैंकिंग जरूरतों)?
Answer ->> *99#

Question 6 ->> In how many cities (कई शहर) the Smart Ganga City programme launched (कार्यक्रम का शुभारंभ किया)?
Answer ->> 10

Question 7 ->> Which company acquires (का अधिग्रहण) gaming (जुआ) startup, Beam?
Answer ->> Microsoft

Question 8 ->> How many employees (कई कर्मचारियों को) were working in Beam?
Answer ->> 24

Question 9 ->> Which PSA title was owned (स्वामित्व) by the Dipika?
Answer ->> 11

Question 10 ->> Dipika Pallikal stands (खड़ा) on _____ in the ranking table (रैंकिंग तालिका)?
Answer ->> 10

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment