Current Affairs 18th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 18th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which State (राज्य) decided to install 3050 solar water pumps of two HP, five HP and ten Horse Power during (के दौरान बिजली) this financial year (वित्तीय वर्ष) in the state (राज्य)?
Answer ->> Haryana

Question 2 ->> What is the rank of India (भारत के पद) in the Global Innovation Index (GII)?
Answer ->> 66

Question 3 ->> Who has topped (सबसे ऊपर) in the Global Innovation Index (GII)?
Answer ->> Switzerland


Question 4 ->> Which city is hosting (मेजबानी) the SAARC Youth Parliamentarians (युवा सांसदों) Conference on Peace and Harmony for Development (विकास के लिए सद्भाव) two thousand sixteen?
Answer ->> Islamabad

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Who has been honoured (सम्मानित) by the America Tamil Sangam with its Tamil Ratna Award (तमिल रत्न पुरस्कार)?
Answer ->> A.R. Rahman

Question 6 ->> Which state (राज्य) received the highest number (सबसे अधिक संख्या) of gallantry medals for police personnel in the country (देश) on the eve of Independence Day (स्वतंत्रता दिवस)?
Answer ->> Telangana

Question 7 ->> Name the person (व्यक्ति) who bagged the APJ Abdul Kalam Award for meritorious services (सराहनीय सेवाओं) in the Higher Education Department (उच्च शिक्षा विभाग) of Tamil Nadu?
Answer ->> P Shanmugam

Question 8 ->> The Uttar Pradesh government (उत्तर प्रदेश सरकार) has approved a Metro Rail project (मेट्रो रेल परियोजना) for which city?
Answer ->> Allahabad

Question 9 ->> Who headed the NGT committee to assess the damage caused (क्षति हुई) by the World Culture Festival (विश्व संस्कृति महोत्सव) of Art of Living Foundation to the Yamuna flood (यमुना में बाढ़) plain in March two thousand sixteen?
Answer ->> Shashi Shekhar

Question 10 ->> Unilever, the parent company (मूल कंपनी) of Hindustan Unilever (HUL), in August two thousand sixteen acquired which air Purification Company (वायु शोधन कंपनी)?
Answer ->> Blueair

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment