Current Affairs 19th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 19th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> The world’s largest aircraft (दुनिया का सबसे बड़ा विमान)  'Airlander 10' has embarked  on its maiden flight (पहली उड़ान) at an airfield in which country (देश)?
Answer ->> United Kingdom

Question 2 ->> Name the first female (पहली महिला) Indian wrestler (भारतीय पहलवान) to win Olympic medal?
Answer ->> Sakshi Malik

Question 3 ->> Which state government  (राज्य सरकार )has announced to honour Indian wrestler Sakshi Malik (bronze at the Rio Olympic) with the prestigious Rani Laxmi Bai Award (प्रतिष्ठित रानी लक्ष्मी बाई पुरस्कार)?
Answer ->> Uttar Pradesh


Question 4 ->> India’s first comprehensive (भारत के पहले व्यापक) “Crime Criminal Tracking Network System (CCTNS)” has been launched (शुभारंभ) by which state government (राज्य सरकार)?
Answer ->> Maharashtra

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Indian Railway (भारतीय रेल) has joined hands with the forest departments (वन विभाग) of which states to plant five lakh trees on rail land along tracks (पटरियों के साथ रेल भूमि)?
Answer ->> Punjab and Haryana

Question 6 ->> Name the former (भूतपूर्व) FIFA president and IOC member (सदस्य) who died recently (हाल ही में निधन हो गया)?
Answer ->> Joao Havelange

Question 7 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the new Governor of Punjab (पंजाब के राज्यपाल)?
Answer ->> V.P. Singh Badnore

Question 8 ->> The first National Conference (पहला राष्ट्रीय सम्मेलन) of Investigating Agencies was held in which city (शहर)?
Answer ->> New Delhi

Question 9 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the new Governor of Manipur (मणिपुर के राज्यपाल)?
Answer ->> Najma Heptulla

Question 10 ->> Name the Indian tennis (भारतीय टेनिस) doubles pair that won the Abierto Mexicano Los Cabos title (खिताब)?
Answer ->> Purav Raja and Divij Sharan

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment