Current Affairs 22nd August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 22nd August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as new governor (नए राज्यपाल) of Reserve Bank of India (भारतीय रिजर्व बैंक)?
Answer ->> Urjit Patel

Question 2 ->> What is the India’s (भारत की) rank in the terms of fixed (स्थिर) broadband adoption among Asia Pacific countries (एशिया प्रशांत क्षेत्र के देशों)?
Answer ->> 39th

Question 3 ->> The two thousand sixteen BRICS women Parliamentarian (महिलाओं सांसद) conference has recently started in which Indian city (भारतीय शहर)?
Answer ->> Jaipur


Question 4 ->> Who will be inducted (शामिल) into the Texas Women’s Hall of Fame for making significant contribution (महत्वपूर्ण योगदान) for the benefit of the US’ second largest state (अमेरिका के दूसरे सबसे बड़े राज्य)?
Answer ->> Renu Khator

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Which union ministry (मंत्रालय) has launched (शुभारंभ) the web Portal for Star Rating of major mineral mines (प्रमुख खनिज खानों)?
Answer ->> Ministry of Mines

Question 6 ->> Which state police (राज्य पुलिस) has launched DNA Index System (सूचकांक प्रणाली) (DIS)?
Answer ->> Andhra Pradesh

Question 7 ->> Who has been selected (चयनित) for the prestigious (प्रतिष्ठित) 25th Vyas Samman two thousand fifteen for her poetry collection (काव्य संग्रह) “Kshama”?
Answer ->> Sunita Jain

Question 8 ->> The two thousand sixteen World Trauma Congress (विश्व ट्रामा कांग्रेस) was recently held in which country (कोन सा देश)?
Answer ->> India

Question 9 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the Ambassador (दूत) of India to Georgia (भारत जॉर्जिया के लिए)?
Answer ->> Yogeshwar Sangwan

Question 10 ->> Subrata Banerjee (सुब्रत बनर्जी), who passed away recently, was related (सम्बंधित) to which field?
Answer ->> Cricket

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment