Current Affairs 24th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 24th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Name the state (राज्य) that became the first state (पहला राज्य) in the country (देश) to draft its own internal security legislation (आंतरिक सुरक्षा कानून)?
Answer ->> Maharashtra

Question 2 ->> Name the mobile app launched (शुभारंभ) by Punjab Chief Minister (पंजाब के मुख्यमंत्री) Parkash Singh Badal for farmers?
Answer ->> Kisan Suvidha

Question 3 ->> Who was sworn (शपथ ली) in as the 12th Lieutenant Governor (उपराज्यपाल) of the union territory (केंद्र शासित प्रदेश) of Andaman and Nicobar Islands?
Answer ->> Jagdish Mukhi


Question 4 ->> The Kabaddi World Cup (कबड्डी विश्व कप) will be held in which city of India (भारत के शहर) from October 7 to 22?
Answer ->> Ahmedabad

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Name the first Tibetan (पहले तिब्बती )-language search engine launched (इंजन का शुभारंभ) by China?
Answer ->> Yongzin

Question 6 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the new Vice Chancellor (कुलपति) of Homi Bhabha National Institute (HBNI)?
Answer ->> P D Gupta


Question 7 ->> Who of the following (निम्नलिखित) was not selected for two thousand sixteen Rajiv Gandhi Khel Ratna (राजीव गांधी खेल रत्न0?
a) Sakshi Malik
b) Dipa Karmakar
c) Jitu Rai
d) Shiva Thapa
Answer ->> Shiva Thapa

Question 8 ->> Who of the following (निम्नलिखित) was not selected (चयनित) for two thousand fifteen Dhyan Chand Award (ध्यानचंद पुरस्कार)?
a) Pullela Gopichand
b) Satti Geetha
c) Sylvanus Dung Dung
d) Rajendra Pralhad Shelke
Answer ->> Pullela Gopichand

Question 9 ->> Which state police (राज्य पुलिस) of India has recently (हाल ही में) launched (शुभारंभ) the DNA Index System (DIS) to control crime (नियंत्रण अपराध)?
Answer ->> Andhra Pradesh

Question 10 ->> Name the typhoon that made landfall near (पास भूस्खलन) Tateyama City in Chiba Prefecture (चिबा प्रान्त) south of Tokyo in August two thousand sixteen?
Answer ->> Mindulle

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment