Current Affairs 25th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 25th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as Vice Chancellor (कुलपति) of Mumbai-based (आधारित) Homi Bhabha National Institute (HBNI)?
Answer ->> P D Gupta

Question 2 ->> In which area (क्षेत्र)), India and Germany are deepening (मजबूत बनाने) their collaboration (सहयोग)?
Answer ->> Skill Development

Question 3 ->> Who has launched (शुभारंभ) Akashvani Maitree channel?
Answer ->> Pranab Mukherjee

Question 4 ->> Which state (राज्य) has become the first Indian state (पहला भारतीय राज्य) to draft its own internal security act (आंतरिक सुरक्षा अधिनियम)?
Answer ->> Maharashtra

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> United States (संयुक्त राज्य अमेरिका) has announced one hundred thirty eight million dollar new aid to which country (देश)?
Answer ->> South Sudan

Question 6 ->> Who was the flag bearer (ध्वज वाहक) from India at the closing ceremony (समापन समारोह0 in the two thousand sixteen Rio Olympics (रियो ओलंपिक)?
Answer ->> Sakshi Malik

Question 7 ->> India is ranked (भारत में स्थान दिया है) at which place in the W10 report released (रिपोर्ट जारी) by New World Wealth (विश्व वेल्थ)?
Answer ->> Seventh

Question 8 ->> Bishweshwar Nandi is associated (जुड़े) with which sports (खेल)?
Answer ->> Gymnastics

Question 9 ->> Which state government (राज्य सरकार) has signed a MoU with the Union Civil Aviation Ministry (केंद्रीय नागरिक उड्डयन मंत्रालय) and Airports Authority of India (भारतीय विमानपत्तन प्राधिकरण) to develop 10 airports as part of the Centre’s Regional Connectivity Scheme?
Answer ->> Maharashtra Government

Question 10 ->> Which country (देश) test fired a new ballistic missile from a submarine (पनडुब्बी) in the Sea of Japan (जापान के सागर)?
Answer ->> North Korea

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment