Current Affairs 26th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 26th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> South India’s first (दक्षिण भारत के पहले) Children’s Court was recently (हाल ही में) inaugurated in which city (शहर)?
Answer ->> Hyderabad

Question 2 ->> Between India (भारत के बीच) and which country, the Union Cabinet (केंद्रीय मंत्रिमंडल) has recently given its approval (अनुमोदन) for the signing of a MoU in the field of Traditional Systems of Medicine (चिकित्सा के पारंपरिक प्रणालियों)?
Answer ->> Myanmar

Question 3 ->> The world’s largest (दुनिया का सबसे बड़ा) indoor theme park is set to open in which city (शहर)?
Answer ->> Dubai

Question 4 ->> The first (प्रथम) BRICS Film Festival (त्यौहार) will be hosted by which country (देश)?
Answer ->> India

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> The two thousand sixteen Kabaddi World Cup (विश्व कप) will be hosted by which Indian City (भारतीय शहर)?
Answer ->> Ahmedabad

Question 6 ->> The 8th BRICS Summit (शिखर सम्मेलन) will be held in which state of India (भारत के राज्य)?
Answer ->> Goa


Question 7 ->> Between India (भारत के बीच) and which country, the Union Cabinet (केंद्रीय मंत्रिमंडल) has recently given its approval for signing of new Air Services Agreement (हवाई सेवा करार)?
Answer ->> Fiji

Question 8 ->> Which online Library (पुस्तकालय) has been launched (शुभारंभ) by the Union government (केंद्र सरकार) for Persons with visual disabilities (दृश्य विकलांग)?
Answer ->> Sugamya Pustakalaya

Question 9 ->> Which country (देश) has recently launched (शुभारंभ) its first Tibetan-language (भाषा) search engine China
Answer ->> Maharashtra Government

Question 10 ->> As announced (घोषणा की) by Haryana Chief Minister (हरियाणा के मुख्यमंत्री) Manohar Lal Khattar, who will be the brand ambassador (ट्रेडमार्क राजदूत) of the Beti Bachao, Beti Padhao campaign in the state (राज्य में अभियान)?
Answer ->> Sakshi Malik

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment