Current Affairs 27th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 27th August 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who was conferred (सम्मानित) the first IEI-IEEE Award (पुरस्कार) for engineering excellence (उत्कृष्टता) two thousand fifteen?
Answer ->> Hyderabad

Question 2 ->> Which country (देश) has recently launched (शुभारंभ) the world’s first self-driving taxi service (सेवा)?
Answer ->> Myanmar

Question 3 ->> Which Private sector (निजी क्षेत्र) lender has tied up with IBM to use its Cloud commerce (बादल वाणिज्य) solutions to transform customer engagements (ग्राहक सगाई) and enhance its cross-sell platforms?
Answer ->> Dubai

Question 4 ->> In which state (राज्य), a Mega Food Park was recently inaugurated (हाल ही में उद्घाटन किया) by President Pranab Mukherjee (राष्ट्रपति प्रणब मुखर्जी)?
Answer ->> India

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> For promoting renewable energy (ऊर्जा), Bengal Chamber of Commerce and Industry (वाणिज्य और उद्योग चैंबर बंगाल) has signed an memorandum of understanding (समझौता ज्ञापन) with which institute?
Answer ->> Ahmedabad

Question 6 ->> Which company topped (कंपनी में सबसे ऊपर) the Forbes list of The World’s Most Innovative Companies (दुनिया की सबसे नवीन कंपनियों) two thousand sixteen?
Answer ->> Goa

Question 7 ->> The first BRICS Film Festival (चलचित्र उत्सव) will be hosted by which country (देश)?
Answer ->> Fiji

Question 8 ->> Who is the only Indian actress (केवल भारतीय अभिनेत्री) in Forbes’ two thousand sixteen list of the ‘World’s Highest (उच्चतम)-Paid Actresses’?
Answer ->> Sugamya Pustakalaya

Question 9 ->> Who has won the UEFA Best Player (सर्वश्रेष्ठ खिलाड़ी) in Europe award (पुरस्कार) for two thousand fifteen-sixteen?
Answer ->> Maharashtra Government

Question 10 ->> Central Tool Room and Training Centre (CTTC), Bhubaneswar, has signed an agreement (एक समझौते पर हस्ताक्षर किए) with which organization (संगठन) for technology transfer (तकनीकी हस्तांतरण)?
Answer ->> Sakshi Malik

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment