Current Affairs 31st July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 31st July 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Name the Joint military (संयुक्त सैन्य) exercise between India and Thailand (भारत और थाईलैंड) that culminated at Krabi Thailand?
Answer ->> MAITREE

Question 2 ->> Who was sworn (शपथ ली) in as the Chief Justice (मुख्य न्यायाधीश) of Allahaba High Court (इलाहाबाद उच्च न्यायालय) in July two thousand sixteen?
Answer ->> Justice Dilip Babasaheb Bhosale

Question 3 ->> The first-ever meeting (पहली बैठक) of BRICS Employment Working Group (रोजगार कार्य समूह) (BEWG) was held in which city?
Answer ->> Hyderabad


Question 4 ->> Who of the following (निम्नलिखित) was reappointed as the Chairman Railway Board (रेलवे बोर्ड के चेयरमैन)?
a) AK Mital
b) AK Kapoor
c) Mohd Jamshed
d) MAHESH MANGAL
Answer ->> AK Mital

Check Also -> Government Jobs

Question 5 ->> Which of the state Govt (राज्य सरकार). has launched Pashudhan Bima Yojana (पशुधन बीमा योजना)?
Answer ->> Haryana

Question 6 ->> Name the country (देश) whose eight-member team was formally suspended from next month's Rio Olympics due (रियो ओलंपिक कारण) to doping offences by the International Weightlifting Federation (अंतरराष्ट्रीय भारोत्तोलन महासंघ)?
Answer ->> Russia

Question 7 ->> Name the state (राज्य) that has decided to regularise unauthorised constructions (अनाधिकृत निर्माणों को नियमित) till December two thousand fifteen on a mass scale in the state's urban (राज्य के शहरी) belts?
Answer ->> Maharashtra

Question 8 ->> Name the Indian-American girl (भारतीय मूल की अमेरिकी महिला) who has become the youngest delegate (सबसे कम उम्र के प्रतिनिधि) at the Democratic National Convention which has nominated Hillary Clinton as the party's presidential candidate (राष्ट्रपति पद के उम्मीदवार)?
Answer ->> Sruthi Palaniapan

Question 9 ->> Name the state (राज्य) that has decided to form a separate cell for the Primitive Tribes Group (आदिम जनजातीय समूह) in the Welfare Department?
Answer ->> Jharkhand

Question 10 ->> Who of the following (निम्नलिखित) will head the expert committee that was constituted (गठित) to possible alternatives to pellet guns as non-lethal weapons (गैर घातक हथियार)?
a) Atul Karwal
b) Rajeev Krishna
c) Tushar Tripathy
d) TVSN Prasad
Answer ->> TVSN Prasad

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment