Current Affairs 23rd September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 23rd September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) has been honored as the two thousand sixteen humanitarian (मानवीय) of the year by students (छात्रों) and faculty at the Harvard Foundation?
a) Aung San Suu Kyi
b) Barak Obama
c) Ban Ki-moon
d) Kofi Annan
Answer ->> Aung San Suu Kyi

Question 2 ->> 5th Asian (एशियाई) Beach Games were held in September two thousand sixteen in:
Answer ->> Vietnam

Question 3 ->> According to a report released by the Centre for Strategic and International Studies (सामरिक और अंतरराष्ट्रीय अध्ययन के लिए केंद्र), a top American think-tank, and Nathan Associates, which among the following (निम्नलिखित में) has the best working conditions for women?
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Sikkim
d) Goa
Answer ->> Sikkim

Question 4 ->> According to a report released by the Centre for Strategic and International Studies (सामरिक और अंतरराष्ट्रीय अध्ययन के लिए केंद्र), a top American think-tank, and Nathan Associates, which among the following (निम्नलिखित में) fared lowest in terms of working conditions for women?
a) Andhra Pradesh
b) Kerala
c) Madhya Pradesh
d) Delhi
Answer ->> Delhi

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) has been appointed as India’s (भारत के रूप में नियुक्त) Chief Selector (मुख्य चयनकर्ता) by Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
a) Ashwin Naik
b) Ajay Shirke
d) Anurag Basu
f) Vishvesh Dixit
Answer ->> MSK Prasad

Question 6 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) has been re-elected as Secretary of Board of Control for Cricket in India (भारतीय क्रिकेट कंट्रोल बोर्ड)?

a) Ashwin Naik
b) Ajay Shirke
c) Anurag Basu
d) Vishvesh Dixit
Answer ->> Ajay Shirke


Question 7 ->> Curtis Hanson, who passed away (गुजर गए) in September two thousand sixteen, was a well-known:
Answer ->> American Film Director

Question 8 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) will be honoured with the annual (वार्षिक) ‘LalitArpan Samman’ this year?
Shreya Ghoshal
Alka Yagnik
Usha Uthup
Shubha Mudgal
Answer ->> Shubha Mudgal

Question 9 Who among the following (निम्नलिखित में) will be the captain of Indian team (भारतीय टीम के कप्तान) for Kabaddi World Cup two thousand sixteen?
Anup Kumar
Rakesh Kumar
Jasvir Singh
Kashiling Adake
Answer ->> Anup Kumar

Question 10 ->> Sixth BRICS meeting on Agriculture and Agrarian Development (कृषि और कृषि विकास) was held in September two thousand sixteen at:
Answer ->> New Delhi

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment