Current Affairs 02nd September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 02nd September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> The two days two thousand sixteen BRICS Convention (सम्मेलन) on Tourism began (पर्यटन शुरू किया) at which World heritage (विश्व धरोहर) site of India?
Answer ->> Khajuraho

Question 2 ->> Who was sworn (शपथ ली) in as the President of Brazil (ब्राजील के राष्ट्रपति) in August two thousand sixteen?
Answer ->> Dilma Rousseff
Question 3 ->> Union Ministers (केंद्रीय मंत्री) for Chemicals (रसायन) & Petrochemicals Anant Kumar has inaugurated (का उद्घाटन किया) three day INDIA-CHEM two thousand sixteen International Conference in which city?
Answer ->> Bhopal

Question 4 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the Managing Director (प्रबंध निदेशक) and chief executive (कार्यकारी) of State Bank of India (भारतीय स्टेट बैंक) Mutual Fund?
Answer ->> Anuradha Rao

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> 'Prakampana-two thousand sixteen' the annual joint disaster (वार्षिक संयुक्त आपदा) relief exercise has started in which city of India (भारत के शहर)?
Answer ->> Visakhapatnam

Question 6 ->> Who was recently appointed (हाल ही में नियुक्त) as the Chancellor of TERI University (विश्वविद्यालय)?
Answer ->> Ashok Chawla

Question 7 ->> Which country (देश) is all set to become the fourth Asian country (चौथे एशियाई देश) (after India, Thailand and Iran) to host a tournament on the Asian Tennis Tour (ATT) scheduled from 16 to 18 September?
Answer ->> Bhutan

Question 8 ->> With which country (देश) the Logistics Exchange Memorandum (ज्ञापन) of Agreement (LEMOA) has been signed by India (भारत)?
Answer ->> US

Question 9 ->> Name the state (राज्य) who’s Chief Minister (मुख्यमंत्री) decided to share his thoughts on different issues (मुद्दे) through the radio for ten minutes every month?
Answer ->> Odisha

Question 10 ->> Which union ministry (मंत्रालय) has signed MoU with Amar Chitra Katha to publish (प्रकाशित करना) and distribute a comic book (किताब) on Swachh Bharat Mission (स्वच्छ भारत मिशन)?
Answer ->> Ministry of Urban Development

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment