Current Affairs 26th & 27th September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 26th & 27th September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> The 12th edition of Asia’s oldest (एशिया के सबसे पुराने संस्करण) and world’s 3rd toughest mountain biking (MTB) race kicked off from historic Ridge Maidan (ऐतिहासिक रिज मैदान) of which city?
Answer ->> Shimla

Question 2 ->> Name the state (राज्य) which has become the first state (पहला राज्य) to adopt Centre's Street Lighting National Programme (स्ट्रीट प्रकाश राष्ट्रीय कार्यक्रम) in all its urban local bodies (शहरी स्थानीय निकायों)?
Answer ->> Rajasthan

Question 3 ->> Mobile payments (मोबाइल भुगतान) and loans start-up ftcash, backed by IvyCap Ventures, is the first fintech start-up to launch Unified Payment Interface (एकीकृत भुगतान इंटरफेस) for merchants in association (संघ में व्यापारियों) with which bank?
Answer ->> ICICI Bank

Question 4 ->> Who won the men's doubles final (डबल्स फाइनल) of the St Petersburg Open in Russia?
Answer ->> Dominic Inglot and Henri Kontinen

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Name the state (राज्य) that quashed all notifications regarding 10 percent quota for EBC Economically Backward Classes (आर्थिक रूप से पिछड़े वर्ग)?
Answer ->> Gujarat

Question 6 ->> In what number of high focus (उच्च फोकस की संख्या) districts the Union Government (केंद्र सरकार) will soon launch Mission Parivar Vikas for improved family planning services (परिवार नियोजन सेवाओं)?
Answer ->> 145

Question 7 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) former Indian women's hockey captain has announced retirement (घोषणा की सेवानिवृत्ति) from international (अंतरराष्ट्रीय) hockey?
a) Ritu Rani
b) Eliza Nelson
c) Rajbir Kaur
d) Helen Mary
Answer ->> Ritu Rani

Question 8 ->> Who will be honoured (सम्मानित) with the two thousand sixteen Lalit Arpan Samman?
Answer ->> Shubha Mudgal

Question 9 ->> Who has appointed (नियुक्त) as chairperson of Insolvency (दिवाला के अध्यक्ष) and Bankruptcy Board of India (भारत के दिवालियापन बोर्ड)?
Answer ->> Madhusudan Sahoo

Question 10 ->> Staffan de Mistura, the UN Special Envoy to a country called the countries crisis (देशों संकट) as the worst humanitarian tragedy (मानवीय त्रासदी) since the Second World War (द्वितीय विश्वयुद्ध). Name the country?
Answer ->> Syria

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment