Current Affairs 5th September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 5th September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which of the following village (निम्नलिखित गांव) became the first (पहली) Wifi hotspot village in Haryana (हरियाणा में गांव) circle?
b) Gumthala Garhu
Answer ->> Gumthala Garhu

Question 2 ->> Union Government (केंद्र सरकार) has announced (घोषणा की) a special package of 200 crore rupees for which state (राज्य) to engage youth of the state in constructive sporting activities (रचनात्मक खेल गतिविधियों)?
Answer ->> Jammu and Kashmir

Question 3 ->> Name (नाम) the F1 racer who won two thousand sixteen Italian (इतालवी) Grand Prix?
Answer ->> Nico Rosberg

Question 4 ->> 64th All India Police (अखिल भारतीय पुलिस) Athletics Championship has begun in which city (कौन सा शहर)?
Answer ->> Hyderabad

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which of the following (निम्नलिखित) river island (द्वीप) was declared the largest river island in the world (विश्व), by Guinness World Records?
a) Marajo
b) Umananda Devaloi
c) Majuli
d) None of these
Answer ->> Majuli

Question 6 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the  brand ambassador (ट्रेडमार्क राजदूत) for anti- liquor and anti-drug campaign in the state (राज्य में अभियान)?
Answer ->> Sachin Tendulkar

Question 7 ->> The Indian Space Research Organization (भारतीय अंतरिक्ष अनुसंधान संगठन) will launch the INSAT-3DR satellite (उपग्रह) from which of the following (निम्नलिखित) rocket vehicles?
a) PSLV-F05
b) GSLV-F06
c) PSLV-F06
d) GSLV-F05
Answer ->> GSLV-F05

Question 8 ->> Who was recently appointed (हाल ही में नियुक्त) as the CMD of MOIL Limited?
Answer ->> Mukund Chaudhari

Question 9 ->> Who is the author (लेखक) of the book title (पुस्तक का शीर्षक) Munnu: A Boy from Kashmir?
Answer ->> Malik Sajad

Question 10 ->> Who of the following (निम्नलिखित) will be awarded (सम्मानित) with an honorary Academy Award (मानद अकादमी पुरस्कार)?
a) Frederick Wiseman
b) Lynn Stalmaster
c) Jackie Chan
d) All of the above
Answer ->> All of the above

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment