Current Affairs 7th September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 7th September 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> United Nations Peacekeeping (संयुक्त राष्ट्र शांति स्थापना) Defence Ministerial (रक्षा मंत्रिस्तरीय) Meeting will be held in ______ on 8-09-2016
Answer ->> London, United Kingdom

Question 2 ->> Ankasamudra tank, which was recently (हाल ही में) declared as a bird conservation (पक्षी संरक्षण) reserve, is located in which state (राज्य)?
Answer ->> Karnataka
Question 3 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) has been elected (निर्वाचित) as the Indian Broadcasting Foundation’s President (अध्यक्ष)?
Vishwas Goel
Rajiv Bhatia
Punit Goenka
Shyam Banerjee
Answer ->> Punit Goenka

Question 4 ->> First-ever (पहली बार) Nomad Film Festival (त्यौहार) was held in September two thousand sixteen at:
Answer ->> Delhi

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Gumthala Garhu has become (बनना) the first (प्रथम) Wifi hotspot village (गाँव) in
Answer ->> Haryana

Question 6 ->> Richard Neville, who passed away (गुजर गए) in September two thousand sixteen, was a famous:
Answer ->> Australian Writer

Question 7 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) has been appointed (नियुक्त) as Wrestling Director (कुश्ती निदेशक) at Maharshi Dayanand University (महर्षि दयानंद विश्वविद्यालय) in Rohtak.
Vinesh Phogat
Yogeshwar Datt
Sakshi Malik
Sushil Kumar
Answer ->> Sakshi Malik

Question 8 ->> Name the Noted Odia poet (कवि) who will be honoured (म्मानित) with the 37th edition of prestigious Sarala Award (पुरस्कार) for his outstanding poetry (बकाया कविता)
Answer ->> Dr Hrushikesh Mallick

Question 9 ->> In context (प्रसंग) of Indian Navy (भारतीय नौसेना), what is ‘Tihayu’?
Answer ->> Water Jet Fast Attack Craft

Question 10 ->> Who among the following (निम्नलिखित में) won Formula (सूत्र) 1 Italian Grand Prix in September two thousand sixteen?
Lewis Hamilton
Nico Rosberg
Sebastian Vettel
Jenson Button
Answer ->> Nico Rosberg

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment