Current Affairs 14th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 14th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> At which place, PM Narendra Modi (प्रधानमंत्री नरेंद्र मोदी) will launch National (राष्ट्रीय) SC/ST hub on 18-10-2016
Answer ->> Ludhiana

Question 2 ->> Who won (जीत लिया) the two thousand sixteen Nobel Prize in Literature (साहित्य में नोबेल पुरस्कार)?
Answer ->> Bob Dylan

Question 3 ->> Who is appointed (नियुक्त) as the Sebi Whole-Time Member (पूर्णकालिक सदस्य)?
Answer ->> Gurumoorthy Mahalingam

Question 4 ->> Who launches National (राष्ट्रीय शुरूआत) Seismic Programme (भूकंपी कार्यक्रम) in Mahanadi Basin?
Answer ->> Dharmendra Pradhan

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> What is the Theme of International Day (अंतर्राष्ट्रीय दिवस) for Disaster Reduction (आपदा न्यूनीकरण)?
Answer ->> Live to Tell: Raising Awareness, Reducing Mortality

Question 6 ->> Who is the author (लेखक) of The Greatest Bengali Stories (बंगाली कहानियां) Ever Told?
Answer ->> Arunava Sinha


Question 7 ->> 4th BRICS Science, Technology (प्रौद्योगिकी), and Innovation Ministerial Meeting (अभिनव मंत्रिस्तरीय बैठक) was held at which place?
Answer ->> Jaipur

Question 8 ->> Which South African city (दक्षिण अफ्रीका के शहर) has the first solar airport (पहला सौर हवाई अड्डे)?
Answer ->> George

Question 9 ->> Where is the India’s remote (भारत के दूरदराज) and high-altitude station located (उच्च ऊंचाई स्टेशन स्थित)?
Answer ->> Spiti, Himachal Pradesh

Question 10 ->> Which Indian Hockey (भारतीय हॉकी) team captain who has been selected (चयनित) for the 28th Jimmy George Foundation Award-2016 for best sports (सबसे अच्छा खेल) person of Kerala?
Answer ->> P R Sreejesh

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment