Current Affairs 18th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 18th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> In a move that could give a boost to India’s logistics sector (रसद क्षेत्र) and exports, ________ and India have agreed to collaborate on projects (परियोजनाओं पर सहयोग) for improving rail connectivity of Indian ports (भारतीय बंदरगाहों)
Answer ->> Germany

Question 2 ->> Which among the following (निम्नलिखित में) has been declared the safest country in the world according (दुनिया अनुसार) to the ‘Global Travel and Terrorism (वैश्विक यात्रा और आतंकवाद) Report’ by the World Economic Forum?
Answer ->> Finland

Question 3 ->> India has formed a joint venture (एक संयुक्त उद्यम का गठन) with which country to build at least 200 Kamov helicopters required by the India’s defence forces (भारत के रक्षा बलों)?
Answer ->> Russia

Question 4 ->> THE magnificent Kashmiri (शानदार कश्मीरी) Red Stag, also called ______could finally get some protection, as the IUCN (International Union for Conservation of Nature) (प्रकृति संरक्षण के लिए अंतर्राष्ट्रीय संघ) is all set to declare it a ‘critically endangered’ species
Answer ->> Hangul

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Government-constituted expert (सरकार द्वारा गठित विशेषज्ञ) panel has found that, the Saraswati River, so far considered mythical (माना पौराणिक), did exist. This panel is headed by:
Answer ->> Professor K S Valdiya

Question 6 ->> Which Bollywood actress (बॉलीवुड अभिनेत्री) has been honoured with ET Panache’s Trendsetter Awards (पुरस्कार) two thousand sixteen?
Answer ->> Sonam Kapoor

Question 7 ->> The new integrated terminal building (नई एकीकृत टर्मिनल भवन) of _________ has bagged the 2014-15 India Building Congress (भारतीय बिल्डिंग कांग्रेस) Award for Excellence in Built Environment
Answer ->> Chandigarh International Airports Limited (CHIAL)

Question 8 ->> Brazil has won 1st BRICS U-17 football tournament by defeating (हरा कर टूर्नामेंट) _______ in final match (अंतिम खेल)
Answer ->> South Africa

Question 9 ->> Which among the following (निम्नलिखित में) nation’s cricket team has become the first to play 900 one day international matches (अंतरराष्ट्रीय मैचों)?
West Indies
Answer ->> India

Question 10 ->> “Climate (जलवायु) is changing. Food and agriculture (कृषि) must too” was the two thousand sixteen theme of which Special Day (विशेष दिन)?
Answer ->> India

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment