Current Affairs 3rd October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 3rd October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Name the Red Bull driver (चालक) who won the two thousand sixteen Malaysia (मलेशिया) Grand Prix on 2nd Oct?
Answer ->> Daniel Ricciardo

Question 2 ->> Who has become the first Indian (भारतीय) to complete the Spartathlon, widely described (व्यापक रूप से वर्णित) as the "world's toughest race"?
Answer ->> Kieren Dsouza

Question 3 ->> Which state (राज्य) has topped list of endemic flowering (स्थानिक फूल) plant in India, as per the recently released publication of Botanical Survey of India (भारतीय वनस्पति सर्वेक्षण) titled “Endemic Vascular Plants of India”?
Answer ->> Tamil Nadu

Question 4 ->> The Government (सरकार) has decided to raise the Employees Provident Fund (कर्मचारी भविष्य निधि) investment in Exchange Traded Funds (मुद्रा कारोबार कोष) from present 5% to _____.
Answer ->> 10%

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> According to Union Ministry of Tourism (पर्यटन मंत्रालय), which city has been conferred the Cleanest Tourist Destination (साफ पर्यटन स्थल)?
Answer ->> Gangtok

Question 6 ->> The National Mission (राष्ट्रीय मिशन) on Bioeconomy has launched (शुभारंभ) in which city of India?
Answer ->> Shillong


Question 7 ->> Name the five companies (पांच कंपनियों) that recently joined hands to announce a historic partnership (ऐतिहासिक साझेदारी) on artificial intelligence (कृत्रिम होशियारी) and machine learning?
Answer ->> Facebook, Amazon, Google, IBM and Microsoft

Question 8 ->> The book “All That Man Is” has been authored by whom (किसके द्वारा लिखी)?
Answer ->> David Szalay

Question 9 The Union Government (केंद्र सरकार) announced a total cash reward of how much Rupees for the medal winners (पदक विजेताओं) of Rio Paralympics?
Answer ->> 90 lakh Rupees

Question 10 ->> The "Progress Panchayat" for minorities (अल्पसंख्यकों) has been launched (शुभारंभ) from which state of India (भारत के राज्य)?
Answer ->> Haryana

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment