Current Affairs 10th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 10th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> First International (पहले अंतर्राष्ट्रीय) Arbitration Centre of India was inaugurated (का उद्घाटन किया) in which city of India?
Answer ->> Mumbai

Question 2 ->> Bathukamma event found a place in the Guinness Book of World Records (विश्व रिकॉर्ड). Bathukamma is celebrated (मशहूर) in which state?
Answer ->> Telangana

Question 3 ->> Union Power Minister (केंद्रीय ऊर्जा मंत्री) Piyush Goyal assured that India would have 100 per cent electrification (विद्युतीकरण) for all by _____.
Answer ->> May 1, 2017

Question 4 ->> The United States of America (संयुक्त राज्य अमरीका) recently lifted economic sanctions on which country (देश)?
Answer ->> Myanmar

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Name the Indian Sprinter (भारतीय धावक) who has bagged the 24th Ekalabya Award for the year 2016 in recognition of her sporting excellence (खेल की उत्कृष्टता)?
Answer ->> Srabani Nanda

Question 6 ->> Which telecom (दूरसंचार) network has created a world record by crossing 16 million in total subscribers (कुल ग्राहकों) in 26 days?
Answer ->> Reliance Jio

Question 7 ->> Which Indian city (भारतीय शहर) will host the 2016 Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction (आपदा जोखिम न्यूनीकरण एशियाई मंत्रिस्तरीय सम्मेलन)?
Answer ->> New Delhi

Question 8 ->> Name the person of Indian origin (भारतीय मूल) who was recently appointed (नियुक्त) to the UK shadow cabinet (ब्रिटेन छाया मंत्रिमंडल)?
Answer ->> Shami Chakrabarti

Question 9 ->> Who was appointed (नियुक्त) as the brand ambassador of Rashtriya Ispat Nigam Ltd (राष्ट्रीय इस्पात निगम लिमिटेड), the corporate entity of Vizag Steel?
Answer ->> PV Sindhu

Question 10 ->> Yusuf Arakkal, who passed away recently (हाल ही में निधन), was a well-known personality (ज्ञात व्यक्तित्व) of which field?
Answer ->> Painting

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR


Post a Comment