Current Affairs 11th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 11th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Who won the two thousand sixteen Nobel Memorial Prize (नोबेल मेमोरियल पुरस्कार) in Economic Sciences (आर्थिक विज्ञान)?
Answer ->> Oliver Hart and Bengt Holmstro

Question 2 ->> Which of the following state (निम्नलिखित राज्य) has launched 'Lalima Abhiyan' with an aim to make state (राज्य) free from anaemia?
a) Punjab
b) Haryana
c) Telangana
d) Madhya Pradesh
Answer ->> Madhya Pradesh

Question 3 ->> What was the theme for World Mental Health Day (विश्व मानसिक स्वास्थ्य दिवस) that was observed on ten October two thousand sixteen?
Answer ->> Psychological first aid

Question 4 ->> Doordarshan (दूरदर्शन) has signed MoU with which institute for transmission of Gyan Darshan channels (ज्ञान दर्शन चैनल के संचरण)?
Answer ->> IGNOU

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Which State Education Department (राज्य शिक्षा विभाग) has introduced New Information Communication Technology (सूचना एवं संचार तकनीक) textbooks for primary classes from 1st to 4th?
Answer ->> Kerala

Question 6 ->> Which South Indian word (दक्षिण भारतीय शब्द) has included in the latest edition (ताजा संस्करण) of Oxford English Dictionary?
Answer ->> Aiyoh


Question 7 ->> Who is going to partner with India (भारत के साथ भागीदार) to implement its Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All (UJALA) initiative globally for energy savings (ऊर्जा की बचत)?
Answer ->> International Energy Agency

Question 8 ->> Who won (जीत लिया) the two thousand sixteen China Open Men's Singles title (पुरुष एकल का खिताब)?
Answer ->> Andy Murray

Question 9 ->> Who won (जीत लिया) the two thousand sixteen China Open Women's Singles title (चीन ओपन महिला एकल खिताब)?
Answer ->> Agnieszka Radwanska

Question 10 ->> Who has won (जीत लिया) two thousand sixteen Formula One Japanese Grand Prix (फार्मूला वन ग्रां प्री जापानी)?
Answer ->> Nico Rosberg

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment