Current Affairs 13th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 13th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> What is the India’s rank in the two thousand sixteen International Food Policy Research Institute’s (अंतरराष्ट्रीय खाद्य नीति अनुसंधान संस्थान के) Global Hunger Index (GHI) out of one hundred eighteen countries (देशों)?
Answer ->> 97

Question 2 ->> The government of India (भारत सरकार) will be observing the First World Tsunami Awareness Day (प्रथम विश्व सुनामी जागरूकता दिवस) on which date?
Answer ->> November 5

Question 3 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the Morocco’s prime minister (मोरक्को के प्रधानमंत्री) for another term?
Answer ->> Abdelilah Bekirane

Question 4 ->> How much amount (कितनी राशि) has been donated by India (भारत) to the Nelson Mandela Foundation to help it in its welfare work (कल्याण का काम) for the people of South Africa?
Answer ->> Rs. 9.3 million

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> Who has honoured (सम्मानित) with the Outstanding Contribution (सर्वोत्तम योगदान) to British Theatre prize at the UK Theatre Awards?
Answer ->> Sir Ian McKellen

Question 6 ->> Which state (राज्य) has launched (शुभारंभ) ‘Duck Boats’ to boost tourist footfall?
Answer ->> Goa


Question 7 ->> Where is the Arena by TransStadia, India's first convertible (भारत के पहले परिवर्तनीय) stadium?
Answer ->> Ahmedabad

Question 8 ->> The International Dussehra festival (अंतरराष्ट्रीय दशहरा पर्व) has started in which state of India (भारत के राज्य)?
Answer ->> Himachal Pradesh

Question 9 ->> The two thousand sixteen International (अंतर्राष्ट्रीय) Gita festival will be held in which state of India (भारत के राज्य)?
Answer ->> Haryana

Question 10 ->> The book “Half Lion: How P V Narasimha Rao Transformed India (परिवर्तित भारत)” has been authored by whom (किसके द्वारा लिखी)?
Answer ->> Vinay Sitapati

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment