Current Affairs 20th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Current Affairs 20th October 2016 in English & Hindi PDF Download Now

Question 1 ->> Which country agreed (देश सहमत) for close security coordination (सुरक्षा समन्वय) with India in border areas (सीमावर्ती क्षेत्रों)?
Answer ->> Myanmar

Question 2 ->> Which bank (बैंक) has executed the banking transaction via blockchain technology (प्रौद्योगिकी)?
Answer ->> ICICI bank

Question 3 ->> Who is appointed (नियुक्त) as the DSP in Haryana Police (हरियाणा पुलिस)?
Answer ->> Geeta Phogat

Question 4 ->> Kigeli V Ndahindurwa who passed away recently (हाल ही में निधन) was the last king of which of the following countries (निम्नलिखित देशों)?
a. Congo
b. Morocco
c. Gabon
d. Rwanda
Answer ->> Rwanda

Check Also ->> Government Jobs

Question 5 ->> First ever International Conference (अंतरराष्ट्रीय सम्मेलन) on Voter Education (मतदाता शिक्षा) will be held in which city?
Answer ->> Delhi

Question 6 ->> Who launched (शुभारंभ) a logo for IPR Promotion and Management (प्रबंध) (CIPAM)?
Answer ->> Nirmala Sitharaman


Question 7 ->> Who is the STAIRS (सीढ़ियों) School Football League ambassador (दूत)?
Answer ->> Sanath Jayasuriya

Question 8 ->> Who is elected new President of Urology Society of India?
Answer ->> S P Yadav

Question 9 ->> Who wins the Abdul Kalam IGNITE Award for suggesting (सुझाव) an idea for a software to immediately register a vote given through (के माध्यम से) an electronic voting machine (इलेक्ट्रॉनिक वोटिंग मशीन)?
Answer ->> Roshan Sori

Question 10 ->> Who won Wildlife Photographer (वन्यजीव फोटोग्राफर) of the Year two thousand sixteen?
Answer ->> Tim Laman

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment